BBC’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ucube’ dediği heykelle ilgili yorumunda, “Sayın Erdoğan’ın zor bir genel seçimle karşı karşıya bulunduğu bir yılda heykele saldırmak, siyaseten yararlı gibi görülebilir” denildi. Kars’taki “İnsanlık Anıtı”nın yıkılacağı yönündeki açıklamalara ilişkin tartışmalar sürerken, heykel olay yurt dışında da dikkat çekiyor. BBC, “Türkiye-Ermenistan Dostluğunun Simgesi Kaldırılabilir” başlığını kullandığı haberinde, “Türkiye, Ermenistan sınırının yakınında inşa edilen heykeli yıkmayı düşünüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anıtı ucube ve sanat değerinden yoksun olarak niteledi” dedi.
‘SAĞCILAR HEYKELE KARŞI’
Heykelin, Türkiye ile Ermenistan’ın yüzyıl süren bir husumetin ardından ilişkileri onarma girişimlerinde bulunduğu bir dönemde sipariş edildiğine dikkat çeken BBC, sürecin geçen yıl durduğunu, anıta da itirazların bulunduğunu kaydetti.
Heykele, bölgede güçlü olan milliyetçilerin de karşı çıktığı, bazılarının da heykelin Türkiye’nin Ermenistan’dan özür dilediğini ima ettiğini söylediklerini belirten BBC, “Sayın Erdoğan’ın zor bir genel seçimle karşı karşıya bulunduğu bir yılda heykele saldırmak, siyaseten yararlı gibi görülebilir” yorumunu da yaptı. ANKA