İngiliz yayın kuruluşu BBC'de çalışan bir sunucunun, 17 yaşındaki bir gence cinsel içerikli fotoğraflar için para ödediği iddia edildi. BBC, her türlü iddiayı çok ciddiye aldığını duyurdu.

BBC sunucusu hakkında 'cinsel içerikli fotoğraf' suçlaması: BBC, iddiaları ciddiye aldığını duyurdu
Fotoğraf: AA

İngiliz The Sun gazetesi, ismini açıklamadığı bir BBC sunucusunun, 17 yaşındaki bir gence cinsel içerikli fotoğraflar için para ödediğini öne sürdü.

BBC ise her türlü iddiayı 'çok ciddiye aldığını' açıkladı.

Ayrıca BBC, konuyla ilgili internet sitesinde de habere yer verdi.  

The Sun gazetesi tarafından ortaya atılan iddiay göre BBC sunucusu, 17 yaşındaki gence üç yıllık bir süre zarfında cinsel içerikli fotoğraflar için 35,000 Sterlin civarında ödeme yaptı.

Gencin annesinin gazeteye yaptığı açıklamada, şu anda 20 yaşında olan çocuğunun sunucudan aldığı parayı uyuşturucu satın almak için kullandığını söyledi.

The Sun gazetesine göre Uzmanlar, 'seks fotoğrafları için çocuğa para ödeyen' BBC sunucusunun polis tarafından suçlanabileceğini ve yıllarca hapis cezasına çarptırılabileceğini ifade ediyor.

Gazetenin Cumartesi günkü haberine göre anne, iddia edilen ödemelerin devam etmesi halinde çocuğunun "öleceğini" kaydetti.

The Sun, gencin ailesinin 19 Mayıs'ta BBC'ye şikayette bulunduğunu söyledi.

Ailenin, sunucunun yayında kalmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığı ve gazeteye başvurduğu, ancak haber için herhangi bir ödeme istemediklerini söylediği bildirildi.

Bir BBC sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada "Her türlü iddiayı çok ciddiye alıyoruz ve bunlarla proaktif bir şekilde ilgilenmek için süreçlerimiz var. Bunun bir parçası olarak, daha fazla araştırma veya inceleme gerektiren bilgiler alırsak, bunu yapmak için adımlar atacağız" ifadelerini kullanıldı. 

The Sun'ın ilk haberinin ardından, aralarında Rylan Clark, Jeremy Vine, Nicky Campbell ve Gary Lineker'in de bulunduğu BBC sunucuları sosyal medya üzerinden söz konusu sunucunun kendileri olduğunu reddetti.