BDP Adana İl Örgütü'nün verdiği dayanışma yemeğine, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili...

BDP Adana İl Örgütü'nün verdiği dayanışma yemeğine, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Adana milletvekili Murat Bozlak ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. BDP Eşbaşkanı Kışanak Kürtlerin mücadelesi ve gücünün, halkın öz gücünden geldiğini belirterek başladığı konuşmaya şöyle devam etti:

"Bugün AKP faşizmi 12 Eylül darbesinin mirasını devralmıştır, 90'lı yılların tekçi inkarcı zihniyetin mirasını devralmıştır, Tansu Çiller'in, Doğan Güneş’in topyekün savaş konseptini devralmıştır. Onların senelerdir başaramadıklarını bu defa da AKP faşizmiyle bir kere daha denemeye cüret ettiler. Şu anda karşımızdaki yönetim anlayışı, tüm direniş odaklarını yok etme, tasfiye etme ve direnen tüm halkı teslim almaya yönelik faşizan otoriter bir yönetimdir." Cezaevlerinde bulunan tutuklu gazeteci sayısında Türkiye'nin rekor kırdığını belirten Kışanak, yüzün üzerinde gazetecinin tutuklu olduğunu ifade etti. Bu kadar çok sayıda avukatın tutuklu olduğu başka bir ülke olmadığını kaydeden Kışanak, "12 Eylül döneminde bile bu kadar avukat tutuklanmamıştır. Bir ülkede düşünce özgürlüğü yoksa, insanlar istedikleri gibi düşünüyor ve örgütlenmiyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Düşünceye karşı işlenen suçlar da insanlık suçu kapsamındadır" dedi.

'AKP ÖZGÜR BASINA SALDIRIYOR'

AKP Hükümeti'nin Uludere'de sivil savunmasız insanları katledecek kadar pervasızlaştığını belirten Kışanak, "AKP faşizmini geri attırabilmek için elimizde olan tek silahımız, halkın direnme ve örgütlenme gücüdür. Bu nedenle hep beraber, onlar ne kadar çok tutuklasalar da, bizleri ceza tehditleri ile davamızdan vazgeçireceklerini zannetseler de biz her geçen gün daha fazla örgütle ve direnişle karşılarına çıkacağız" ifadesinde bulundu. AKP'nin kirli propaganda ve psikolojik savaş yürüttüğünü belirten Kışanak, AKP'nin gerçekleri gizlemek ve karanlıkta bırakmak için özgür basına da büyük bir saldırı yürüttüğünü kaydederek, "Roj TV'yi devletin bütün olanaklarını kullanarak susturmaya çalıştılar. Çünkü AKP yalandan medet umuyor ve gerçeklerden korkuyor. Önümüzdeki süreç, halkımızın dirençli, kararlı, örgütlü bir şekilde AKP faşizmini yeneceği bir süreçtir. Kendimizden başka hiçbir şeye güvenmiyoruz" şeklinde konuştu.

Kürt halkının ülkedeki kanın durması için çözüm projeleri sunduğunu aktaran Kışanak, "Sayın Öcalan'ın yol haritası, çözüm protokolleri henüz masada duruyor. Bu proje ve protokoller barışın güvencesidir. AKP Hükümeti'ne yeniden sesleniyoruz, Kürt halkının tercihi, politikası, çizgisi ve çözüm önerisi nettir. Çözümün adresi ve muhatabı Sayın Öcalan'dır. Kürt halkı için her koşulda çözüm masanın üzerindedir " dedi.