Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Taraf gazetesinin manşetten yayınladığı "Başbakan’dan bir söz bekliyoruz" başlıklı haberini tekzip

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Taraf gazetesinin manşetten yayınladığı "Başbakan’dan bir söz bekliyoruz" başlıklı haberini tekzip etti. Tekzip metninde, haberin içeriğinin çarpıtıldığı, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın habere konu Diyarbakır’daki basın toplantısında ve toplantının ardından da Taraf'a verdiği demeçte böyle bir ifade kullanmadığı kaydedildi.
Tekzip metninde şu ifadelere yer verildi: "Başbakandan bir söz bekliyoruz’ manşetiyle yer alan haberde Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın ‘Başbakan’ın söz vermesi halinde boykottan vazgeçeriz’ dediği ileri sürülmüştür. Haberin içeriği ne yazık ki çarpıtılmıştır. Sayın Eş Genel Başkanımız, gerek habere konu Diyarbakır’daki basın toplantısında, gerekse de toplantının hemen ardından Taraf’a verdiği demeçte böyle bir ifade kullanmamıştır.
Eş Genel Başkanımız, BDP’nin şartlarını açıklamış, 'Başbakan’ın ne söylediği değil, ne yaptığı önemlidir. Söz değil icraat bekliyoruz' ifadesini kullanmıştır. Bu bağlamda Başbakan’ın sözlerinin kıymeti harbiyesinin olmayacağını belirten Demirtaş, Hükümetten somut adım beklediklerinin altını çizmiştir. Taraf Gazetesi’nde bu sözlerin çarpıtılmış olması maksatlıdır, maniple amaçlıdır. BDP’nin şartları ortadadır, boykot tavrında bir değişiklik yoktur.”
DAHA ÖNCE DE YALANLANDI
Öte yandan BDP ile ilgili bu habere imza atan Melih Altınok'un, daha önce de anayasa paketinin hazırlandığı süreçte Ergun Özbudun'un ağzından "Anayasa Mahkemesi'nin kararı yok hükmünde sayılmalıdır" şeklinde ifadeler içeren haberi yalanlanmıştı.
=