Polisin Ankara’da bulunan Mamak İşçi Kültür Evi’ni salı günü sabah kültür evinin çalışanlarının keyfi olarak gözaltına alıp bilgisayar...

ZEYNEP KURAY

Polisin Ankara’da bulunan Mamak İşçi Kültür Evi’ni salı günü sabah kültür evinin çalışanlarının keyfi olarak gözaltına alıp bilgisayar ve arşivlere el koymasını protesto eden Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyeleri, “yıllarca devrimcileri ve işçi sınıfını hedef alan devlet terörünün” son bulmasını istedi. Baskınların Mamak Kültür Evi tarafından düzenlenen ‘6. Mamak Kültür Sanat Festivali’nin ardından gerçekleştiğini duyuran BDSP üyeleri, bu baskınların esas amacının yaratılan birlikteliği yıkmak olduğunu söyledi.
Taksim Tramvay Durağında toplanana BDSP üyeleri, polis tarafından gözaltına alınan Mamak İşçi Kültür Evi çalışanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Şair Ruhan Mavruk, Gençlik Muhalefeti, ESP, DHP, EHP, Partizan, Öğrenci Kolektifleri gibi bir çok demokratik kurum ve sanatçının destek için hazır bulunduğu eylemde “Gözaltılar serbest bırakılsın’’, “ Baskılar bizi yıldıramaz’’ gibi sloganlar atıldı.
Açıklama sonrası “Kalmaya dair” şiirini okuyan şair Ruhan Mavruk, “Yaşadığımız her acı bizden sonrakilere sevinç getirecek’’ dedi.