BEDAŞ işçileri Taksim’de yaptığı eylemde 180 gündür direndiğini ve işe dönene kadar da bu direnişi sürdüreceğini duyurdu. Hükümeti...

BEDAŞ işçileri direnişlerinin 180. gününde her cuma  Galatasaray Lisesi önünden başlattığı BEDAŞ yürüyüşünü, bu hafta da gerçekleştirdi. Taşerona ve yarattığı geleceksizlik düzenine karşı mücadele ettiğini belirten işçiler ‘Biz haklıyız, biz kazanacağız’ dedi. BEDAŞ işçileri eylemleri sırasında kendi eylemleri dışında mesajlar da verdi. Her hafta olduğu gibi Kiğılı işçilerine, THY işçilerine attıkları sloganlarla destek vermeyi ihmal etmeyen işçiler, İsrail'in saldırısına uğrayan Filistinlin'in de yanında olduklarını ‘Filistin halkı yalnız değildir’ şeklinde slogan atarak dile getirdi. Eylem sırasında Taksim'in şantiyeye çevrilmesine de sloganlarla tepki gösterilidi.


“BEDAŞ’IN BÜTÜN İŞLERİNİ KİLİTLERİZ”

Eylemde konuşmada bulunan Enerji Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, hükümetin 4857 sayılı yasada yapmaya hazırlandığı değişiklikle taşeronlaştırmayı yaygınlaştırmayı amaçladığına dikkat çekti. Buna karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve kadrolu iş istediklerini belirten Kartal, önceki gün kazandıkları hukuk zaferinin(14 BEDAŞ işçisi işe iade davasını kazanmıştı) ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Kartal ayrıca BEDAŞ'ın taşeronlarından Beypınar'ın 7 işçiyi perşembe günü işten attığını kaydetti ve bu işçilerin işe alınmaması halinde, BEDAŞ'ın bütün işlerinin kilitlenmesine neden olacak bir eylem gerçekleştirecekleri uyarısında bulundu. Kartal konuşmasında, Filitin'e, açlık grevlerine de değindi.
Enerji-sen Genel Başkanı Kamil Kamil Kartal’ın ardından Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuştu ve Enerji Sen'in DİSK'e katıldığını hatırlatarak "BEDAŞ işvereni bundan sonra karşısında aynı zamanda DİSK’i de bulacak"dedi.

‘BOSCH İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ'

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri adına basın açıklaması yapan Arif İnan Başgedik ise maaşlarını düzenli alabilmek ve daha güvenceli bir iş için direndiklerini belirtti ve şunları söyledi: "180 gündür bütün baskılara rağmen alanlardayız. İlk günkü inanç ve kararlılıkla hakkımız olanı almak için direniyoruz ve almadan burayı terk etmeyeceğiz"
Gedik'in açıklamasında, Türk Metal’in dayatmalarına karşı isyan ederek Birleşik Metal-İş’e geçen BOSH işçilerinin, Renault işçilerine destek vermek için yürüyüşe geçtiğini ve fabrikanın yanındaki karakolun önünde Türk Metal üyeleri ve sivil faşistler tarafından polisin gözü önünde saldırıya uğradıkları hatırlaması da yer aldı. Gedik, "Birleşik Metal-İş sendikası yalnız değildir. Metal işçilerinin hakları ve gelecekleri çete anlayışı işbirlikçiliği ile özdeşleşen sarı sendikalara bırakılamaz" dedi.
Eyleme DİSK yöneticileri ile Halkevleri, ÖDP üyeleri de katıldı.