DİSK, KESK ve TTB yöneticileri F Tipi cezaev

YASEMİN YAŞAR
DİSK, KESK ve TTB yöneticileri F Tipi cezaevlerindeki tecrit uygulamasını protesto etmek için başlattığı ölüm orucunun 178. gününe (bugün 179) giren Av. Behiç Aşçı'ya destek ziyaretine bulundu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel Sekreter Musa Çam ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Serdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Hayır, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İkinci Başkanı Hüseyin Yeşil ve Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Gençay Gür-soy'dan oluşan heyet dün ölüm orucunun 178. gününe giren ve durumu giderek ağırlaşan Av Behiç Aşçı'yı ziyaret etti. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin heyet adına okuduğu basın açıklamasında, Hükümete ve Adalet Bakanlığı'na seslenerek, atılan çözüm adımlarına cevap verilmesi, Behiç Aşçı'nın sağlıklı günlük yaşama dönebilmesi ve çözüm için diyalog kanallarının açılması talep edildi.

AŞÇI'NIN DURUMU AĞIRLAŞIYOR
Behiç Aşçı da, "Buna bağlı olarak çok çabuk yorulma, yoğun bir enerji kaybı var. Ayak bileklerimden aşağıya yanmalar, ayaklarda uyuşma ve ağrı ve göz sinirlerinde zayıflık başladı. Bağırsak hareketleri şu anda durmuş durumda. Uykusuzluk ve mide bulantısı baş gösterdi. 58 kiloya düştüm" dedi.

TAYAD'DAN SUÇ DUYURUSU
Öte yandan Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri Şişli Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında F tiplerine yönelik suç duyurusunda bulundu.