Bekir Ağırdır, Levent Gültekin’in kendisi hakkında öne sürdüğü 2018’deki cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde Abdullah Gül’ün adaylığı için 4 liderin önüne anket koyduğu iddiasını yalanladı.

Bekir Ağırdır, Levent Gültekin’in ‘Abdullah Gül’ iddiasını yalanladı

Muhalefetin adayı olarak sık sık 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü gösteren Gazeteci Levent Gültekin, KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın yaptırdığı seçim anketi nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gül’ün bahçesine helikopter indirerek gözdağı verdiğini ileri sürdü. Ağırdır, Gültekin’in iddiasını yalanlayarak “Ne bizden böyle araştırma istendi ne de biz yaptık” dedi.

Levent Gültekin, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın programına konuk oldu. Gültekin, Bekir Ağırdır’ın Abdullah Gül’ün adaylığı için 4 lidere anket yaptığını ve Erdoğan’ın Gül’ün bahçesine helikopter indirdiğini iddia etti.

Gültekin, “Bekir Ağırdır anket koydu parti liderlerinin önüne. ‘Abdullah Gül yüzde 60 ile kazanıyor’ diye. Erdoğan neden Abdullah Gül’e helikopter göndermek zorunda kaldı? Neden bir gece bir muhalefet partisi karar değiştirdi?” dedi.

NE BİZDEN İSTENDİ, NE DE BİZ YAPTIK'

Ağırdır ise programın görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak iddiayı yalanladı. Ağırdır "Ne o zaman ne şimdi, ne Gül için ne başka bir isim için ne anketimiz ne de liderlere önerimiz olmadı. Ne bizden böyle araştırma istendi ne de biz yaptık" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN ‘YALAN’ BİLGİYİ VERMİŞ OLMASI TUHAF’

Gültekin ise Ağırdır’ın tweetini alıntıladı. Gültekin, iddialarının doğru olduğunu söylemeye devam ederek şunları söyledi:

“O ilişkiyi sürdüren, o sürecin içinde olan herkesle konuştum, Gül ve bütün liderler dahil, ya onların hepsi yanlış hatırlıyor ya da Bekir bey! O sürecin şahidi herkesin bu “yalan” bilgiyi vermiş olmaları tuhaf”