Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan’a “Sinan Oğan, ilkesel bir tutum ortaya koydu. Zira bugüne kadar ortaya koyduğu görüşler, savunduğu fikirler doğrultusunda bir tercihte bulundu” sözleri ile sahip çıktı.

Kaynak: AA
Bekir Bozdağ, Sinan Oğan'a sahip çıktı: İlkesel bir tutum ortaya koydu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde yer alan Sinan Oğan'ın, 28 Mayıs’taki seçimlerinin ikinci turunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararına “Zira bugüne kadar ortaya koyduğu görüşler, savunduğu fikirler doğrultusunda bir tercihte bulundu” sözleri ile sahip çıktı.

Bozdağ, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"FİKİRLERİ DOĞRULTUSUDUNDA TERCİHTE BULUNDU"

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ilkesel bir tutum ortaya koyduğunu ve savunduğu fikirler doğrultusunda bir tercihte bulunduğunu savundu.

Bozdağ, Oğan’ın kararı hakkında şunları söyledi:

“Sayın Oğan, ortaya koyduğu politikalar çerçevesinde ilkeli duruşun gereği olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızı destekleme kararı açıkladığını ifade etti ki bu ifadeleri aynen doğru. Çünkü onun savunduğu ilkeleri bugün hayata geçirecek cumhurbaşkanı adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer aksi bir durum olsa görüşleriyle, kendi savunduğu değerlerle de ters düşmüş olurdu. Sayın Oğan, ilkesel bir duruş ortaya koydu, savunduğu görüşlere sahip çıktı, terör örgütlerinin desteklediği birinin cumhurbaşkanlığına destek veremeyeceğini ifade etmiş oldu."

Bozdağ, Oğan ve Cumhur İttifakı arasında ‘pazarlık yapıldı’ şeklinde çıkan haberleri yalanladı.