Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargıya inancının tam olduğunu söyledi, "Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz" ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ: "Türk yargısını eleştirmek saygısızlıktır"
Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yargının bağımsız olduğunu savundu, eleştirenleri ise saygısızlık yapmakla suçladı.

Bozdağ, “Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Türk yargısı, milyonlarca dosyayı karara bağlarken, kamuoyunda tartışılan, tartışılması da adil yapılmayan, sadece siyasi taraftarlığa göre değerlendirilen, taraftarlığa uygunsa karar 'doğru', değilse 'eğri' notuyla notlandırılan değerlendirmeler üzerinden Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddettiğimizi bir kez daha ifade etmek isterim."

‘YARGIYA İNANCIM TAMDIR’

Hükümetin son 20 yılda, Türkiye'nin hukuk devleti vasfını güçlendirmek, yargıyı daha etkin hale getirmek, milletin adalete erişimini kolaylaştırmak, adaletin zamanında tecellisini sağlamak, kararlardaki isabet oranlarını artırmak amacıyla çok ciddi reformlar yaptığını savunan Bozdağ, temel hak ve hürriyetlerin daha güvenceli hale getirildiğini ve hak aramanın önündeki engelleri kaldırdıklarını iddia etti.

Bozdağ, "Benim yargıya, yargı görevi yapanlara inancım tamdır" diye konuştu.

AA