Beldiyelerin seçim hazımsızlığı sürüyor: Talimatla kepenk kapattılar

HABER MERKEZİ

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir ilçesindeki Sular Vadisi’ni gezdi, projeye ‘ihanet edildiğini’ ifade etti. Sular Vadisi’nin içinde bulunan ve AKP’li Başakşehir Belediyesi’ne bağlı BAKMER’in çalışanları, İmamoğlu’nun geldiğini duyunca kepenkleri kapatıp merkezi boşalttı.

İmamoğlu, Başakşehir Sular Vadisi’nde incelemelerde bulundu.

Vadi içinde inşaatı devam eden kreş binasının daha önceden bir derneğin işgali altında olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Anlaştık, uzlaştık. Şimdi orayı, çocuklara kreş olarak hediye ediyoruz. Bunun gibi hediye edeceğimiz çok şey var burada. Bunları İstanbul halkına, Başakşehir’deki halkımıza, komşularımıza kazandıracağız. Bireysel faydayı değil, toplumsal faydayı burada hâkim kılacağız. Sular Vadisi, kıymetli bir yeşil aks oluşturmuş burada. Ancak günün sonunda; oluşan yanlış kullanımlar, usulsüz devirler, usulsüz tahsisler burada aslında muazzam bir kamu zararı oluşturmuş ve alan kirliliği yaratmış.” dedi.

KAMU MALINA ÇÖKME GİBİ HUSUSLAR VAR

Projenin başlangıcında KİPTAŞ’ın yap-işlet anlaşması olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Dönemsel bu geçişi de bir marifet kabul edip, siyasi zeminde bir değerlendirme biçiminde tavır alan bazı arkadaşların yüzünden ne yazık ki, ciddi anlamda kötü kullanımlar, bir nevi kamu malına çökme gibi hususlar var. Bunları yerinde görmek istedim” diye konuştu.

Gezinin en ilginç anı ise, vadi içinde faaliyet gösteren Başakşehir Belediyesi’ne ait Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) önünde yaşandı. İmamoğlu’nun geldiğini duyan çalışanlar, merkezi boşalttı. Kepenkleri kapatan çalışanlar, bölgeden uzaklaştı. Olaya tanık olan İmamoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Yazık. Beylikdüzü’nde başkanken gideceğim İSMEK’lerde de, Allah, bakıyorsun koşa koşa kapılar kapanıyor. Ben, bunları yaşadım. Yazık; kadınlara yazık yani. Bu talimatı veren akla yazık. Bu, bir talimat. Kim verdi onu, bilemiyorum ama o akla yazık. ‘Çabuk! Boşaltın orayı, İmamoğlu geliyor!’ Böyle bir bakış yani.”

İmamoğlu, AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu davet ettiklerini ancak gelmediğini de sözlerine ekledi.