CHP’li Belediye Başkanı’na “Hiç zamanım yok” diyerek randevu vermeyen Demokrasi Üniversitesi Rektörü, AKP’li heyetle görüştü. AKP Kemalpaşa ilçe başkanı Rektör'ü savundu

Belediye Başkanı'na randevu vermeyen Rektör’ü savunmak AKP ilçe başkanına düştü

BirGün İZMİR

İzmir’de, CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’ya “Hiç zamanım yok” diyerek randevu vermeyen İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in AKP’li heyetle görüştüğünün ortaya çıkmasının ardından, Rektörü savunma görevi AKP Kemalpaşa ilçe başkanına düştü. AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın yaptığı açıklamaya yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Kemalpaşa Belediye Başkanının yaptığı açıklamanın gereksiz olduğunu öne süren Demirtaş, “Daha önce sayın rektörümüz ile görüşen ve Kemalpaşa’ya üniversite gelmesi için vaatlerde bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı ne yazık ki hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Demokrasi Üniversitesi’ne vereceği Ulucak eski belediye hizmet binasında gerekli fiziki şartları yerine getirip, binayı üniversiteye vereceğini söyleyen Karakayalı, bunların hiçbirini yerine getirmeyip, rektörden randevu talebinde bulunmuştur. Buradan kendisine sormak istiyorum; Hangi yüzle rektörden bir daha randevu talep ediyorsun” dedi.

AKP İLÇE BAŞKANI DA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

AKP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş açıklamasında, AKP İzmir Milletvekilli Yaşar Kırkpınar gibi Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in de olduğu bir fotoğraf paylaştı.

Demokrasi Üniversitesi tarafından Kemalpaşa’ya açılacak olan bölümleri hem Kemalpaşa sanayicisinin hem de Kemalpaşa’lıların şekil vermesi gerektiğini ileri süren Demirtaş, “Bunun için Sayın Milletvekilimiz Yaşar Kırkpınar, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, ilçe kaymakamımız, KOSBİ Başkanımız ve sanayicilerimizin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Biz Cumhur ittifakı olarak Üniversite bölümlerinin sanayicilerin taleplerine göre açılmasından yanayız. Çünkü arz talep dengesini gözetirken buradan mezun olan çocuklarımız yarın sanayi tesislerinde kolayca iş bulma imkânına sahip olurlar. Bizim derdiğimiz milletin derdidir. Asla ve asla reklam yapmak ve siyaset yapmak için değil, milletimize olan hizmet şiarımızla her zaman milletimizle birlikte ortak bir paydada buluşup ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunacağız” diye konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.