Başbakan Erdoğan, Ceylan Int

Başbakan Erdoğan, Ceylan Intercontinental Otel'deki YASED'in konferansından çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İdris Güllüce'nin bu görevinden alınması ve istifaları nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Belediye başkanı bir tasarruf yapmıştır. Bu tasarruf, kendisinin en doğal, en tabii hakkıdır. Aynı tasarruflar her zaman, her yönetimde olur. Burada yapılan her şey yasalara uygundur'' diye konuştu. Güllüce'nin basında yazılan ya da anlatılan gibi bütün yetkilerinin alınmadığını vurgulayan Erdoğan, İdris Güllüce'nin Belediye Meclisi Başkan Vekili olarak görevine devam ettiğini söyledi.

İSTANBUL BELEDİYESİNE ATAMALAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Ramazan Evren ve Genel Sekreter Yardımcısı Mihmail Mangan’ın görevlerinden istifası, Genel Sekreterliğe de Mesut Pektaş’ın atanmasının ardından bugün bazı daire başkanlıklarına da yeni atamalar yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Cengiz Güngör, Planlama ve İmar Daire Başkanlığı’na vekaleten Mehmet Şimşek Deniz, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne İrfan Uzun, Sağlık Daire Başkanlığı’na Mehmet Yıldırım, 1. Hukuk Müşavirliği’ne vekaleten Ali Karaaslan, APK DaireBaşkanlığı’na Köksal Tandıroğlu, İtfaiye Daire Başkanlığı’na vekaleten Ali Karahan, Projeler Daire Başkanlığı’na vekaleten Semih Ay, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na vekaleten Abdurrahman Uçak, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na Yunus Balta, Merkez İtfaiye Müdürlüğü’ne de vekaleten Orhan Akyıldız atandı.

PAZARLAMACILIK DEDIM AMA...
Başbakan Erdoğan, bunu Türkiye’de anlamayanlar bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: ''Ne yazık ki, bizim ülkemizde de şöyle ya da böyle farklı olumsuz yaklaşımları hep görürüz. Çünkü hâlâ bunu anlamamakta direnenler var.Aşkla, şevkle, heyecanla, daha önemlisi bilimsel bir stratejik planlamayla elimizdeki metaı ki, bu içerideki tüm ekonomik imkan ve fırsatlarla birlikte topyekun bir ülkenin imajıdır, bunu çok iyi pazarlamanız gerekir. Yabancı sermayenin yönünü kendinize, ülkenize ancak bu şekilde çekebilirsiniz. Biz hükümet olarak işte bunu başarmaya çalışıyoruz. Gayretimiz çabamız sadece bunun içindir.