Öz Taşıma-İş Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Millet İttifakı’na bağlı bazı belediyelerde üyelerine yönelik baskıların olduğunu söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a yanıt, Belediye-İş Sendikası’ndan geldi. Üyelerinin yıllardır AKP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve il yöneticileri tarafından tehdit edilerek sendikalarından istifa ettirildiğine ve Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na üye olmaya zorlandığına dikkat çeken Belediye-İş, “Alma mazlumun ahını, […]

Belediye-İş’ten Hak-İş’e yanıt: Alma mazlumun ahını…

Öz Taşıma-İş Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Millet İttifakı’na bağlı bazı belediyelerde üyelerine yönelik baskıların olduğunu söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a yanıt, Belediye-İş Sendikası’ndan geldi.

Üyelerinin yıllardır AKP’li milletvekilleri, belediye başkanları ve il yöneticileri tarafından tehdit edilerek sendikalarından istifa ettirildiğine ve Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na üye olmaya zorlandığına dikkat çeken Belediye-İş, “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” açıklaması yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadeler de yer aldı: “Üyelerimize yapılan insanlık dışı baskılar karşısında her seferinde Hak-İş/Hizmet-İş’i adil olmaya, hakkaniyetli davranmaya çağırdık, ‘Adalet bir gün size de lazım olur’ dedik. Ancak bu zihniyet, güç zehirlenmesi ve kibirle, ‘Güç bizde, biz her istediğimizi yaparız’ edasıyla bizleri görmezden, duymazdan geldi. Hak-İş/Hizmet-İş zihniyeti, yaşananlardan ders almak istiyorlarsa, sağa sola çamur atmayı bırakıp, geçmişte yaptıklarından ve yapmadıklarından ders almalıdır.”