Ankara’daki kartlı su sayaçlarının bakım işi için yapılan ihaleye, kentteki 420 bin su sayacından 380 bininin sahibi olan firma ile bağlantılı tek bir firma katıldı. İhaleye öngörülen maliyetin oldukça üzerinde teklif verilince ihale iptal edildi. ASKİ’nin konuya ilişkin açıklamasında, “Kurumumuz, tekelciliğin esiri olmayacak, kamu malı hiçbir tüccarın konforu için peşkeş çekilmeyecektir” denildi.

Belediye su sayacı bakımı ihalesini iptal etti: "ASKİ tekelciliğe teslim olmayacak”

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Ankara’da büyük bölümü tek firma tarafından yapılan su sayaçlarının bakım ve onarım süreçlerinde yaşanan aksaklıklar, tüm çalışmalara karşın çözülemedi.

Milyonlarca yurttaşın mağduriyetine yol açan sayaçların bakım-onarım işine ilişkin yapılan açık ihaleye, Ankara’daki 420 bin kartlı su sayacından 380 bininin sahibi olduğu öğrenilen firma ile bağlantılı olduğu belirlenen tek bir firma katıldı. Firmanın verdiği teklif, yaklaşık maliyetin üzerinde olunca Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi teklifi kabul etmedi. Firma yetkilileri ASKİ’nin 28 Eylül’de düzenlendiği çalışma toplantısına da katılmayınca süreç çıkmaza girdi.

TEKELCİLİĞİN ESİRİ OLUNMAYACAK

ABB ve ASKİ yönetiminden yapılan açıklamada, “Kamu kaynakları hiçbir şekilde israf edilmeyecek, tüyü bitmemiş yetimin hakkı hiç kimseye yedirilmeyecektir. Bu yüzden dayatmaları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha açıkça vurguluyoruz” denildi.

ASKİ’nin, “Tekelciliğin ve çıkar gruplarının esiri olmayacağını” belirten açıklamada, “Ortada bu kadar borçlu bir Belediye varken vatandaşlarımız açlık ve geçim sıkıntısı içerisindeyken, üzerine bir de zorlu bir pandemi süreci yaşanıyorken kimseye asla taviz verilmeyecek, kamu malı hiçbir tüccarın konforu için peşkeş çekilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Kartlı sayaçların bakım-onarım hizmetlerinin ASKİ’nin kendi imkanlarıyla gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirilerek, şunlar kaydedildi:

“Arıza başvurularına zaman mefhumundan bağımsız bir şekilde hızla müdahale sürecini sürdürmekteyiz. Bu geçiş sürecinde yaşanabilecek gecikmeler için özür diliyor, milletimizin hakkını, hukukunu ve parasını korumak amacıyla aldığımız kararları tüm Ankaralıların anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.”