Belediyeden bütçeye darbe

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li yerel yönetimler 2017 yılı itibarıyla 15 Temmuz’un her yıldönümünde Türkiye'de giderek derinleşen yoksulluğu yok sayan fahiş harcamalara imza attı.

Türkiye’nin en borçlu belediyesi AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz gününde gerçekleştirilecek etkinlikler için 705 bin TL harcarken Altındağ Belediyesi’nin de 15 Temmuz için kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı. AKP’li Asım Balcı idaresindeki Altındağ Belediyesi’nce gerçekleştirilen ve 8 Eylül’de sonuç ilanı yayımlanan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Organizasyonu” ihalesinde yarım milyon liralık sözleşmeye imza atıldı.

Altındağ Belediyesi’nin 15 Temmuz etkinliklerine yönelik organizasyon ihalesi, 1 Temmuz’da düzenlendi. Kamu İhale Kanunu’na göre, 728 bin TL’ye kadar satın alımlarda kullanılabilen ve “Pazarlık 21/f” ile ifade edilen yöntem ile gerçekleştirilen ihalede iki şirketten teklif alındı. Belediyenin 547 bin 500 TL maliyet hesabı çıkardığı ihaleye verilen en yüksek teklif 534 bin TL, en düşük teklif ise 532 bin TL oldu. Teklifleri değerlendiren idare, ihaleye yönelik nihai kararını 8 Temmuz’da verdi. Çalışma alanını, “Medya tanıtım hizmetleri” olarak ifade eden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya özel tasarım tablolar ürettiği öğrenilen Hasan Delibal ile anlaşma yapıldı. AKP’li belediye ile Delibal arasında imzalanan sözleşmenin bedeli, 8 Eylül’de paylaşılan ihale sonuç ilanında 532 bin TL olarak kaydedildi.