Kayseri, Ankara, Antalya, Eskişehir, Adana ve Edirne Belediyeleri borçtan dolayı su kesintilerini koronavirüs tedbirleri kapsamında erteledi

Belediyeler borçtan dolayı su kesintilerini 'koronavirüs' tedbirleri kapsamında erteledi

Kayseri Büyükşehir Belediye'si koronavirüs tedbirleri kapsamında konut abonelerinin birikmiş su borçlarının ve bu nedenle yapılacak kesintilerin 3 ay ertelendiğini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüse karşı Türkiye genelinde alınan tedbirlerin Kayseri’de de uygulandığını belirtti.

Toplu ulaşım araçları başta olmak üzere halkın yoğun bulunduğu alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini ve tedbiri elden bırakmadıklarını vurgulayan Büyükkılıç, bu konuda vatandaşların herhangi bir kuşkuya kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) olarak su borçlarına yönelik erteleme kararı aldıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi son günlerde tüm dünyada etkili olan koronavirüs için gerekli bütün önlemleri alarak vatandaşlarımızın huzuru için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla yapılan tüm temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımızı ekonomik olarak sıkıntıya düşürmeden günlük hayatlarını rahatlıkla devam ettirebilecek düzenlemeleri de hayata geçiriyor. Temizliğin ve hijyenin son derece önemli olduğu bu günlerde KASKİ Genel Müdürlüğü olarak, borcundan dolayı suyu kesilecek olan konut abonelerinin borçlarını ve bu nedenle yapılacak kesintileri 3 ay erteledik."

ESKİŞEHİR'DE BORCU OLANLARIN SUYU KESİLMEYECEK

Eskişehir'de, koronovirüs önlemleri kapsamında konut aboneliklerinde su borcu olan vatandaşların 01 Mayıs 2020'ye kadar sularında kesilme yapılmayacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, koronovirüs nedeniyle alınan hijyen önlemleri kapsamında, konut aboneliklerinde su borcu olan vatandaşların 01 Mayıs 2020'ye kadar sularında kesilme yapılmayacağı duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplu taşıma araçları başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamusal alanlarda koronovirüsten korunmak için dezenfeksiyon ve strelizasyon çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, farklı önlemlerle de vatandaşları virüse karşı korumaya çalışıyor. Öncelikle 2 Mayıs tarihine kadar kapalı alan etkinliklerini iptal eden belediyemiz, daha sonra müzeler ve merkezleri ziyarete kapatarak, kapalı alanda verdiği kurslara da geçici süre ara verdi. Virüsten korunmak için tüm hemşehrilerimize sorumluluk düşüyor. Aldığımız bu önlemleri anlayışla karşılayan Eskişehirliler, yalnızca bilime inanarak uzmanların açıkladığı kişisel sorumluluklarını da yerine getireceklerdir. Konut aboneliklerinde mekanik sayaç kullanan ve su borcu olan vatandaşların da 1 Mayıs 2020 tarihine kadar sularında kesintisi yapılmayacaktır."

ADANA'DA SU KESİLMEYECEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, su kesintisi yapılmayacağını duyurdu.

Karalar, "Hijyen tedbirlerimiz kapsamında ASKİ Genel Müdürlüğü’müz tarafından konut aboneliklerinde su borcu olan kardeşlerimiz için su kesintisine gidilmeyecektir. Siz de hijyen kurallarına uyarak hem kendinizi hem sevdiklerinizi koruyun" ifadelerini kullandı.

EDİRNE'DE 2 AY ERTELENDİ

Edirne Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında, borcu olanların 2 ay süreyle sularının kesilmeyeceğini açıkladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamayla, 'hijyen tedbirleri' kapsamında kentte gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Edirne Belediyesi tarafından konut aboneliklerinde su borcu olan vatandaşlarımız için iki ay boyunca su kesintisine gitmeme kararı aldık. Tüm vatandaşlarımızdan kişisel hijyenlerine dikkat etmelerini ve yapılan tüm uyarıları önemle takip etmelerini bir kez daha önemle rica ediyorum" dedi.

Öte yandan alınan koronavirüs önlemleri kapsamında, kentte pazar günleri kurulan Kırsalın Doğal Pazarı, Edirne Belediyesi Kent Müzesi, belediye binasında bulunan Atatürk Odası ve Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi, ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Edirne Belediyesi Yaşam Merkezi'ndeki atölye çalışmalarına 2 hafta süreyle ara verilirken, pazar günü yapılması planlanan Tohum Şenliği iptal edildi.

Öte yandan Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyeleri de 2 ay boyunca su kesintisine gidilmeyeceğini duyurdu.

AA, DHA, Twitter