Belediyelere kayyum, vekillere dayak!

HABER MERKEZİ

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanması ardından farklı illerde yapılan eylemlere gerçekleştirilen polis saldırılarında birçok HDP’li vekil darp edildi ve yaralandı. İstanbul’da HDP Milletvekili Ahmet Şık iki gün art arda polis saldırısına uğrarken Diyarbakır’daki eylemde beş HDP’li vekil yaralandı. Adana Milletvekili Kemal Peköz’ün parmağı çatladı, eli alçıya alındı.

AHMET ŞIK İKİ KEZ DARP EDİLDİ, YARALANDI

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kayyum atamalarının gerçekleştirildiği pazartesi günü Taksim’de yapılan protesto gösterisine katıldı. Burada bir eylemcinin gözaltına alınmaya çalışılmasına karşı koyan Şık, polis tarafından yere düşürülerek kısa bir süre sürüklendi.

Şık, bu olayın ertesi günü ise Çağlayan Adliyesi önündeki eylemde bir kez daha polis şiddetine maruz kaldı. Adliye önündeki gruba saldıran polis, Şık’ı da yere düşürerek darp etti. Ahmet Şık, polis saldırısı sırasında kolundan yaralandı. Saldırıda yaralanan bir başka milletvekili ise HDP’li Musa Piroğlu oldu.

belediyelere-kayyum-vekillere-dayak-615137-1.
Ahmet Şık (Fotoğraf: Gazete Duvar)

DİYARBAKIR’DA 5 VEKİL YARALANDI

Diyarbakır’da düzenlenen eylem de polis saldırısıyla karşılaştı. Dün, HDP il binası önünde toplanmak isteyen gruba birçok kez biber gazlı, coplu ve TOMA’lı saldırı düzenlendi. Saldırılar sırasında HDP’li milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Semra Güzel, Ayşe Acar Başaran, Kemal Peköz ve Feleknas Uca farklı yerlerinden yaralandı. Vekiller hastaneye kaldırıldı.

https://twitter.com/HDPgenelmerkezi/status/1163784066501623808

Diyarbakır’da polisin coplu saldırısı sonucu parmağı çatlayan Adana Milletvekili Kemal Peköz’ün eli alçıya alındı.

belediyelere-kayyum-vekillere-dayak-615119-1.
Kemal Peköz (Fotoğraf: Mezapotamya Ajansı)

belediyelere-kayyum-vekillere-dayak-615138-1.
Feleknas Uca (Fotoğraf: Evrensel)

MARDİN’DE DE SALDIRI

Mardin’de yapılan eyleme de polis tarafından sert biçimde saldırı düzenlendi. Polisin saldırısı sonucunda Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları yaralandı.

belediyelere-kayyum-vekillere-dayak-615129-1.
Fotoğraf: HDP Basın