Kocaeli’nde yaşadıkları yere toplu taşıma aracı gelmeyen yurttaşlar, belediyeyi protesto etti. Serdar Mahallesi sırtlarındaki Orkide

Kocaeli’nde yaşadıkları yere toplu taşıma aracı gelmeyen yurttaşlar, belediyeyi protesto etti. Serdar Mahallesi sırtlarındaki Orkide Sokak ile Kalkan Sokak’ın sakinleri, kendi bölgelerinden toplu taşıma aracı geçmemesi nedeniyle yollara döküldü. Mahallenin üst kısmından 3 minibüs hattının geçtiğini, ancak iki sokaktan minibüse binmek veya inip eve gitmek için 2 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını belirten mahalleliler, otobüslerin yolunu keserek soruna çözüm bulunmasını istedi. İki sokakta oturanlar adına Büyükşehir Belediyesi’ne Ulaşım Daire Başkanlığı’na çok sayıda başvuru yaptıklarını dile getiren çevre sakinleri, ‘’Bir hattın, sokaklarımızın yanından geçmesini istedik, ama kimse ilgilenmedi” dedi.
BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI
Mahalle Muhtarı Sedat Şanbay da, 5 yıldır otobüs hattı istediklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Yaklaşık 500 hanenin bulunduğu iki sokaktan 100 civarında kadın, bölgeden geçen belediye otobüsünün de yolunu kesti.
Bir bacağı protez olan ve her gün D-100 karayolunun güneyindeki Ford Otosan İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda kalan 9 yaşındaki İlayda Turid, minibüs durağının 2 kilometre uzakta olmasının kendisi açısından büyük sıkıntı olduğunu dile getirdi.
Protestocu kadınlar, “Sokaklarımızda asfalt, çocuklarımızın oynayacağı bir park bile yok. Üvey evlat muamelesi görüyoruz” sözleriyle tepkilerini sürdürdü. Sol.org.tr