Belediyeye yasadışı cezası

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, ‘Kıyı Düzenlemesi ve Rekreatif Amaçlı Dolgu Projesi’ kapsamında, yasal süreyi tamamlamadan kıyıda dolgu inşaatı yaptığı gerekçesiyle para cezası verildi. Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan duyuruya göre, verilen cezanın gerekçesi özetle şöyle: “ÇED olumlu kararı alınmadan dolgu alanı inşaat çalışmaları yapıldığı belirtilmiştir.

Proje sahasında yapılan incelemeler neticesinde de proje alanı içerisinde yer alan Civil Deresi’nde kıyı tahkimatının tamamlandığı, dolgu inşaatının yapıldığı ve iskele inşaatının başladığı hususlarının tespit edilmiştir. ÇED sürecine başlamadan veya bu süreci tamamlamadan inşaata başlandığı için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na idari para cezası uygulanmış olup ceza kendilerine tebliğ edilmiştir.”

‘TEPKİMİZ SONUÇ VERDİ’
Verilen cezaya ilişkin açıklama yapan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan, dolgunun yasadışı olduğunu söylediklerini hatırlattı. Ersan, şöyle konuştu: “ÇED sürecini önemsemeden yapılan dolgulara ve düzenlemelere karşı açtığımız davalarda bilirkişi raporu ve mahkeme kararları lehimize sonuçlandı. Civil Deresi ağzında denize yapılan dolgunun da yasadışı olduğunu belirttik. Bu proje için yapılan Halkın Katılımı Toplantısında kıyıdaki düzenleme ve dolguların hem ekolojik hem de hukuki olarak yanlış olduğunu tutanağa yazdırdık. O toplantıya bizim dışımızda katılanların çoğu aynı eleştiriyi yaptı.”