Yaz saati uygulamasıyla ilgili kamera çekimi yaparken polis aracının da görüntülere girdiği gerekçesiyle ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanan belgeselci ve gazeteci Sibel Tekin’in serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

Belgesel Sinemacılar Birliği, Sibel Tekin için imza kampanyası başlattı

Belgesel Sinemacılar Birliği, Ankara Tuzluçayır’da yaz saati uygulamasıyla ilgili çalışması için çekim yaparken görüntüye giren polislerin şikayetiyle 16 Aralık’ta gözaltına alınan ve ertesi gün ‘örgüt üyeliği şüphesiyle’ tutuklanan Sibel Tekin için imza kampanyası başlattı.

Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından başlatılan imza kampanyasında "Üyemiz Sibel Tekin'in tutuklanması üzerine sinemacı ve gazeteci meslektaşlarımıza yönelik bir imza kampanyası başlatıyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yıllar boyunca yorulmaksızın toplumsal hafızamızı kaydeden, tüm hak mücadelelerinde gece gündüz kamerasıyla orada olan Sibel Tekin'in sonuna kadar yanındayız. Hukuki süreci yakından takip edeceğiz.

Ülkemizde özellikle sinemacılar ve gazeteciler üzerindeki baskılar artarak sürüyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü alanları daraldıkça daralıyor. Öyle ki çekim yapanlar, kurgu yapanlar yargılanıyor; çekilmiş ya da çekilmemiş belgeseller nedeniyle insanlar mahkûm ediliyor.

Belgesel sinemaya ve gazeteciliğe bu şekilde suç isnat edilmeye çalışılmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz.

Mesleğimizi yapmak suç değildir. Sibel Tekin ve tüm tutuklu meslektaşlarımız serbest bırakılsın!”