Ben bilmem Oktay’a sorun

Hüseyin ŞİMŞEK

TBMM’ye gönderdiği önerge yanıtında milyonlarca hanede elektrik kesintisi uygulandığını bildiren, daha sonra bu yanıtına rağmen elektrik kesintisi uygulanan hane sayısının 200 binlerde olduğunu iddia eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, fatura tartışmaları sürerken Saray’ın enerji harcamaları hakkındaki soruya yanıt vermedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, 2021 yılının başından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne gelen elektrik, su ve doğalgaz faturalarının toplam tutarını sordu. Kasap’ın önergesine yanıt veren Bakan Dönmez, kendi görev alanında olmasına rağmen soruların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorulmasını istedi.

İSTİFA ETMELİ

Pazar gecesi önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha sonra da ziyaret ettiği evin elektriklerinin kesik olmadığını iddia eden, bu açıklamaları belgelerle yalanlanan Bakan Dönmez’in istifadan başka bir şansının kalmadığını, önerge yanıtlarının da takındığı “ciddiyetsiz” tavrının bir sonucu olduğunu ifade eden CHP’li Kasap, BirGün’e konuştu.

AKP’li bakanların, milletvekillerine gönderdiği yanıtlarının çoğunlukla ciddiyetten ve gerçek bilgilerden uzak olduğunu bildiren, CHP’li Kasap, kendisine gönderilen yanıtın da bunlardan biri olduğunu söyledi. CHP’li Kasap, “AKP’li bakanlar daha önce önergelere yanıt olarak internet linki gönderiyordu. Cumhurbaşkanı yardımcısı ise sorduğumuz soruların yüzde 90’ının kendi görev alanına girmediğini iddia ederek iade ediyordu. Saray’ın enerji giderlerine yönelik sorularımıza da aynı tavrı takındılar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, enerji faturalarının kendi görev alanına girmediğini belirterek adeta bizimle dalga geçiyor. Devleti yönetenlerin ciddiyetsizliklerini görüyoruz. Yapması gereken şey bir an önce istifasını verip gitmektir” dedi.