Benzin istasyonlarında asker görevli

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de krize neden olan akaryakıt ve tır şoförü eksikliğinden dolayı İngiliz ordusunda görevli bazı personeller benzin istasyonlarında çalışmaya başladı. Dünden itibaren bazı askeri personelin benzin dağıtımını düzenlemek amacıyla BP istasyonlarında ve depolarında çalışmaya başladığı kaydedildi.

Askerlerin bir kısmının belli bir süre kamyon şoförü olarak çalışacağı bir kısmının ise benzin istasyonlarındaki kaotik durumu düzeltmek amacıyla mal sevkiyatı ve benzin dağıtımına yardım edeceği kaydedildi. Yaşanan petrol sevkiyatı krizi ve haftalardır süren kuyruklar nedeniyle birçok benzin istasyonunda yığılmalar meydana gelmişti.

YÜZDE 22'SİNDE AKARYAKIT YOK

Muhafazakar Parti hükümeti, bir süredir benzin istasyonlarının kapanmasına ve perakende sektöründe tedarik zincirlerini durma noktasına getiren kamyon şoförü sıkıntısını çözmek için ordudan talepte bulunmuştu. Petrol Perakendeciler Birliği Başkanı Gordon Balmer, Londra'daki benzin istasyonlarının yüzde 22'sinde hâlâ akaryakıt olmadığını ve normalde dönüşün en az bir hafta 10 gün kadar sürebileceğini açıkladı.

Bu yılın başında İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) ortak pazarından çıkması nedeniyle nakliyeciler AB sürücülerini işe alma haklarını kaybetmişti. İskoçya'da ise ambulans şoförlüğü eksikliği nedeniyle 114 asker dün itibariyle direksiyon başına geçti. Askerlerin iki ay boyunca görev yapacağı belirtilirken İskoçya Sağlık Bakanı Humza Yousaf, "Bu sağlık sisteminin şimdiye kadar karşılaştığı en zorlu kış olacak" açıklaması yapmıştı.

ARNAVUTLUK'TAN YARDIM TEKLİFİ

Arnavutluk ise akaryakıt kriziyle karşı karşıya kalan İngiltere’ye destek için bu ülkedeki vatandaşlarının ücretsiz olarak çalışmaya hazır olduğunu açıkladı. Arnavutluk’un Londra Büyükelçisi Qirjako Qirko, “Eğer hükümetiniz isterse hızlıca beş bin güvenilir şoförü devreye sokabiliriz" açıklaması yaptı. NATO'nun 1999'da Kosova müdahalesinden ötürü İngiltere'ye "gönül borcu" olduklarını söyleyen Qirko, Arnavutluk'un bu sorunu çözmeye hazır olduğunu savundu.