Bergama kolektif müzik buluşması başlıyor

HABER MERKEZİ

Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi’nin (BKHMM) kolektif müzik buluşması, 1 Ağustos’ta başlıyor. Her yaştan müzisyene ve dinleyiciye açık olan buluşmada, uluslararası eğitmenler, kolektif grup dersi formatında; doğaçlama, enstrüman, müzikal hayal gücü ve beste üzerine atölye çalışmaları düzenleyecek. Çalışmalara, yedi yaş üzeri herkes katılabilir, seviye sınırı ise bulunmuyor.

BKHMM dört bölümden oluşuyor: ‘Bergama Çocuk Müzisyenleri Kolektif’, ‘Dinleme Sanatı Atölyeleri’, ‘Enstrümantalistler İçin Atölyeler’ ve ‘Caz Kulüp Performans Platformu’. Bu kapsamda, 24 Ağustos’a kadar sürecek buluşmada; aktif olarak müzik yapma üzerine yoğunlaşmanın yanında, ‘Dinleme sanatı’ dersleri ile de ‘müzik dinleyicisi kimdir, sorumlulukları nelerdir?’ sorularına yönelik farklı bakış açılarına kapı açılması hedefleniyor. Etkinliklerde, kolektif bilinç ve yardımlaşma temaları da işlenecek.

Buluşmanın eğitmen kadrosunda, Müzik Yazarı ve Radyo Programcısı Hülya Tunçağ, Ses Mühendisi Alp Turaç’ın yanı sıra, Timuçin Şahin (Sanat ve Eğitim Direktörü, gitar, kompozisyon doğaçlama), Reggie Washington (Elektrik bas), Joris Teepe (Kontrbas), Apostolos Sideris (Kontrbas), Ali Perret (piyano, doğaçlama, kompozisyon), Ben Van Gelder (Saksofon, doğaçlama) ve Owen Hart Jr (Davul, doğaçlama) bulunuyor.

Tunçağ: Merakla bekliyorum

BirGün’e etkinliği değerlendiren Hülya Tunçağ, “Bergama Kollektif Hayalgücü Müzik Merkezi (BKHMM) Timuçin Şahin'in idealist yanının yürekli bir göstergesi. Bergama Belediyesi’nin sahip çıkması ise ülkemizin hâlâ güzelliklere açık olduğunu kanıtlıyor. Neler olacağını, ne gibi yetenekleri keşfedeceğimizi merakla bekliyorum. Etkinliğe katılacak müzisyenlere bakınca Bergama'nın çok şanslı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Şahin: Bu müziğe herkesin hakkı var

BKHMM’nin Kurucusu Timurçin Şahin ise kolektif müzik buluşmasını şu sözlerle anlatıyor: “BKHMM aynı zamanda özgürlük pratiğinin yapıldığı, eğitmen ve öğrencilerin dünya gerçeğini eleştirel bir şekilde ele aldıkları, dünyayı ve kendi hayatlarını nasıl daha kapsayıcı kolektif ve özgür kılabileceklerini tartışacakları bir alan olacak. Son derece sembolik bir katılım ücretiyle dört hafta boyunca çok seçkin bir eğitmen kadrosu ile düzenlediğimiz programa yedi yaş üzeri her yurttaş katılabilecek.

Charlie Parker, Coltrane, Edgar Varese duymak, dinlemek ve anlamak icin belli zümreye ait olmanız, para sahibi olmanız, önceden müzik eğitimi almış olmanız gerekmiyor. Bu müziğe herkesin hakkı var. Bu projeyle yurttaşlara eğitim ve sanat haklarını teslim ediyoruz.”

BKHMM Kolektif Müzik Buluşması, 1-24 Ağustos, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi