Berkin Elvan, Burhaniye'de anıldı

NİZAMETTİN ÇAĞLAYAN / BURHANİYE

Gezi direnişinin 16. gününde 14 yaşında iken vurulan ve 15 yaşında 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını kaybeden Berkin Elvan, Sol Parti Burhaniye İlçe örgütü tarafından yapılan basın açıklamasıyla anıldı.

Gezi direnişinde katledilen gençlerin anısına Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan Gezi Parkı’nda, SOL Parti Burhaniye İlçe Örgütü tarafından Berkin Elvan’ın adı daha önce Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin adlarının olduğu plakalara eklendi.

Daha sonra demokratik kitle örgütlerinin de katkısıyla yapılan basın açıklamasında Berkin Elvan’ın katledilişi protesto edildi.

berkin-elvan-burhaniye-de-anildi-699917-1.

Okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Gezi direnişinin simge çocuğu Berkin ELVAN 6 yıl önce bugün öldüğünde 15 yaşındaydı. 16 Haziran 2013 günü Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için çıktı, polisin gaz fişeğiyle vuruldu, tam 269 gün yoğun bakımda kaldı. 11 Mart 2014 te öldüğünde 16 kiloya kadar düşmüştü. Berkin ELVAN davası hala sürüyor. Şimdiye kadar tutuklama olmadığı gibi jandarma raporu; Berkin ELVAN’ ı kendi ölümünde tali kusurlu saydı. Deliller karartılmaya çalışıldı. Bu süreçte annesi meydanlarda yuhalatıldı. “Benim polisim Gezi’de destan yazdı” denilerek taraf olundu. Bu halk Berkin Elvan’ı unutmayacak. Tıpkı Gezi’de öldürülen Mehmet AYVALITAŞ, Abdullah CÖMERT, Ethem SARISÜLÜK, Ahmet ATAKAN, Ali İsmail KORKMAZ, Medeni YILDIRIM ve Hasan Ferit GEDİK’in unutulmayacağı gibi. Berkin ELVAN ölümsüzdür. Gezi direnişinde yaşamını yitirenler onurumuzdur, gururumuzdur.”