Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin ile ilgili Adli Tıp Raporu: Sert bir cismin başına isabet etmesi ile aldığı yara sonucu öldü

Berkin Elvan'ın Adli Tıp raporu açıklandı: Ölüm nedeni gaz kapsülü

ELÇİN YILDIRAL e.yildiral@gmail.com

Gezi Parkı direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili olarak Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor tamamlandı. Raporda, Berkin Elvan’ın sert bir cismin başına isabet etmesi ile aldığı yara sonucu öldüğü belirtilerek, ölümüne neden olan olayın 3 şekilde meyadana gelmiş olabileceği  vurgulandı.
İstanbul 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına girdi. Oybirliği ile hazırlanan raporda, yaranın, başına sert bir cisim isabet etmesiyle, yere düşerek başını sert bir cisme çarpmasıyla ya da bir kişinin sert bir cisimle başına vurmasıyla oluşabileceği kaydedildi.
Berkin Elvan’ın kafasında oluşan yara ile kafasına isabet eden cismin özelliklerinin tespit edilemediği belirtilen raporda, “Kafatasında yumuşak doku veya kemik dokusuna isabet eden cismin özelliklerini yansıtacak bir lezyon görülmediğinden, mevcut verilerle travmanın tam olarak ne şekilde meydana geldiği hususunda tıbben ayrım yapılamadı” denildi.


KAFASINA İSABET ETMİŞ
Rapora göre, Berkin Elvan’ın doğrudan kafatasına isabet eden sert bir cisimle öldüğü belirtilerek, “ZET fişeği kapsülü (biber gazı fişeği) veya plastik merminin duvara çarparak sekmesi veya havadan serbest düşmesi sonucunda kafaya isabet etmesinin mümkün görülmediği” görüşüne yer verildi.

MASAJ KABURGALARINI KIRMIŞ
Berkin Elvan’ın burada iki kez ameliyat edildiği, ardından yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı anlatılan raporda, “Göğüs kafesindeki kaburga kırıklarının nedeni kalp masajı kaynaklıdır” denildi.