Berkin Elvan'ın cenazesine katılan gence tutuklama

Gezi Direnişi sırasında polislerin sıktığı gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesine katılan Berkay Ustabaş bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ustabaş’ın evine yapılan baskın sırasında “delil” olarak alınan Yolculuk gazetesi, Adalılar albümü ve Kızıldere’de yaşamını yitiren 10 devrimcinin fotoğrafının bulunduğu görsel, tutuklamaya gerekçe olarak gösterildi.

Avukat dosyayı göremiyor

Gazete Yolculuk’un haberinde şu ifadeler kullanıldı: “Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, ‘Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak’ suçlamasıyla tutuklandı. Ustabaş’ın evi; 20 Aralık’ta özel harekat polislerince basılmıştı. Ustabaş’ın Berkin Elvan cenazesine katılmak suçlamasıyla tutuklanması; Berkin Elvan’ın 19. yaş gününe denk gelmesi dikkat çekti. Gazetemize açıklamada bulunan avukat Erman Öztürk, şunları kaydetti: Savcılık ifadesinde müvekkil demokrat bir kişi olduğunu, evden çıkan kitap ve gazetenin yasal olduğunu ifade etmiştir. Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığını, cenazeye katılmanın suç olmadığını söylemiştir. Dosya içeriğine yönelik kısıtlama olmasından kaynaklı göremesek de müvekkile dönük tutuklanmayı gerektirecek hiçbir delil olmamasına rağmen savcı açıkça ‘Ahdımız var. Tutuklamaya sevk edeceğim’ dedi. Polis de savcı da müvekkilin ‘DHKP-C’ ile ilgisi bulunmadığını bildiği halde, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklamaya sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği de tutukladı. Bu tutuklama hukuki değildir. Polisin verdiği kararı maalesef savcı ve hakim uygulamıştır.”

berkin-elvan-in-cenazesine-katilan-gence-tutuklama-410183-1.