Berkin'i anma eylemi düzenleyen 4 eylemciye terör örgütü üyeliği suçlaması

İstanbul Başsavcılığı, Gezi Direnişi’nde başına gaz kapsülü isabet etmesinin ardından 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra 11 Mart 2014’te hayata gözlerini yuman Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde Taksim Meydanı'nda slogan atıp yere kırmızı boya döken dört genç eylemci hakkında terör örgütü üyeliğinden dava açtı.

Savcılık, davaya gerekçe olarak ise anma çağrısının DHKP-C bağlantılı olduğu iddia edilen bir internet sitesinde yapıldığını gösterdi.

Berkin’in birinci ölüm yıldönümünde kendilerine “Anarşist Faaliyet” adını veren gruba üye sekiz kişi, Gezi Parkı merdivenlerine çıkarak, “Berkin burada, biz buradayız” ve ”Katil polis hesap verecek” diye slogan atmıştı. Polislerin uyarısına rağmen eylemlerini sürdüren sekiz genç, ellerindeki kırmızı renkli boyayı merdivenlere dökmüştü
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre bu sekiz kişiden yaşları 18’in üzerinde olan yaşları 18’den büyük olan Deniz Benol, Murat Gökkabak, İlyada Erkuş ve Mine Yılmazoğlu hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla dava açıldı. Savcılığın iddianamesinde, eylem çağrısı yapılan “halkınsesitv.com” isimli internet sitesinin DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilerek, eylemcilerin bu sitede yapılan haberler ve çağrı üzerine anma düzenledikleri öne sürüldü.

İddianamede kendilerini anarşist olarak tanımladığı belirtilen dört gencin, Taksim Meydanı’na çıkıp Berkin Elvan’ı anmaları nedeniyle “terör örgütü üyeliği, örgüt propagandası, hakaret ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu ihlal” suçlaması yöneltildi. Habere göre yaşları 18’den küçük olan dört çocuk hakkında soruşturma ise sürüyor.

Berkin Elvan’ı anlatan öğretmene sürgün