Berkin'in ölüm yıldönümünde tahrip edilen heykeli onarıldı

Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçtiğimiz hafta açılışı yapılan ancak ölüm yıldönümünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilen heykeli onarıldı.

Güzelbahçe Yaka Mahallesi'nde kendi adını taşıyan parkın içindeki Berkin heykeli, anne Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’ın da katıldığı törenle açılmıştı. 11 Mart'ta sabaha karşı saldırıya uğrayan heykelin baş kısmının taşla vurulmuş, yüz kısmında çatlak oluşmuştu. Önemli derecede tahribata uğrayan heykelin ayrıca saldırganlar tarafından sökülerek götürülmek istendiği de ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada henüz saldırıyı kimin ya da kimlerin gerçekleştirdiği belirlenemedi. 

HEYKELTIRAŞLARDAN YARDIM TEKLİFİ
DHA'nın haberine göre, büyük tepki çeken olayın ardından pek çok heykeltıraş Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi arayarak heykelin tamiri veya yeniden yapılması konusunda yardım teklif etti. İnce, Berkin heykelini yapan Cumhur Ata Türk'ten heykeli onarmasını istedi. Heykeltıraş, bir günlük çalışma sonucu başı kırılan heykeli onardı.

İnce, "Karanlıktan güç alan IŞİD kafalı kişiler 100 defa da bu heykeli kırsalar, biz 101. defa yine yapacağız ve yerine koyacağız. Kimse Berkin Elvan'ı bizim ve tüm yurtseverlerin kalbinden söküp alamaz" dedi.

Ölüm yıldönümünde Berkin'in heykeline bile saldırdılar