Berkin klibi nedeniyle ifade veren sanatçılar, yandaş medya gazetecilerinden şikâyetçi oldu

Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayat gözlerini yuman Berkin Elvan için video hazırlayan sanatçılardan bazıları, hakaret edildikleri ve hedef gösterildikleri gerekçeleriyle bazı yandaş medya gazetecilerinden şikâyetçi oldu.

“Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur” sloganı ile hazırlanan video nedeniyle haklarında açılan soruşturma kapsamında ifade veren sanatçılar Efkan Şeşen, Hüseyin Altun, İbrahim Karaca ve Selma Altın, amaçlarının Berkin’in ölümüne sebep olan polislerin bulunması ve yargılanması için demokratik bir tepki göstermek olduğunu söyledi.

Sanatçılar ayrıca Emin Pazarcı, Haşmet Babaoğlu, Süleyman Özışık, Ali İhsan Karahasanoğlu, Akşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu ve Sabah Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şefik Çalık olmak üzere savcılığın soruşturarak tespit edeceği kendilerini hedef gösteren gazeteci yazarlar hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Klipte yer aldıkları için halkı suç işlemeye teşvik suçlaması yöneltilen sanatçılar arasında Cahit Berkay, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam ve Tarık Akan gibi isimler de bulunuyor.


SANATÇIYA GÖZDAĞI VERMEK İSTENİYOR
Adliye’nin önünde basına açıklamalarda bulunan İbrahim Karaca, küçücük bir videoda oynadıklarını ve adalet talep ettiklerini belirterek “Bu ülkede başından vurularak öldürülen 14 yaşındaki bir çocuğun iki yıldır itilen, arka plana atılan ve üstü örtülmek istenen bir davada adalet talebimizi haykırdık. Bu aslında öldürülen Berkin’in adalet talebi değil bir ülkenin adalet talebiydi. Bunun için bir videoyla dikkat çekmek istedik.” dedi.

Bu klip nedeniyle haklarında soruşturma açıldığını öğrendiğinde buna inanamadığını kaydeden Efkan Şeşen ise “Böyle bir şeyden ifade alınmak üzere, o videonun yandaş medyada hedef gösterilmemizi kabullenemedik. Burada biz aksine, bundan 15-20 gün evvel biz suç duyurusunda bulunacağız dedik. Çünkü bize ağızlarına geleni söylediler suç duyurusunda bulunacağımız yandaş medyanın kalemşörleri” diye konuştu.

Klipte söylediği tek cümlenin ‘katilim nerede?’ olduğunu söyleyen Şeşen, “Yapmayın yani. Şimdi bugün sizleri bizleri buralara getiren neden bu. Ama bunun arkasında sorgulayan sanatçıya verilmek istenen bir gözdağı var. Biz hiçbir şey yapmayalım o zaman, emir kulu olalım. Biz de suç duyurusunda bulunacağız. Başka çaremiz yok, kabul edemeyiz yani. İfade de vereceğiz, suç duyurusunda da bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP Milletvekili Melda Onur da sanatçı grubuna destek verdi.