Berkin öldü, polis hâlâ akıllanmadı: Fırına giden Şahin'i gaz kapsülü bu hale getirdi

Adana'da ekmek almaya giden 14 yaşındaki Şahin İzsiz, Öcalan'ın yakalanmasını protesto edildiği eylemlere saldıran polisin attığı gaz kapsülü ile yüzünden vuruldu.

Doğan Haber Ajansı'ndan Akif Özdemir'in haberine göre Adana'nın Şakirpaşa Mahallesi'nde Abdullah Öcalan 'ın yakalanışının 16'ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemde toplanan bir grup ile polis arasında çatışma çıktı. Polisin gruba attığı biber gazı kapsüllerinden biri de ağabeyinin oto lastik dükkanından, karşıdaki markete ekmek almaya giden ve olayların arasında kalan 14 yaşındaki Şahin İzsiz'in yüzüne isabet etti. Sağ gözü ile yüzünde yanık ve yaralar oluşan İzsiz, Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

'POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ'
14 yaşındaki Şahin İzsiz'in ağabeyi Murat İzsiz, kardeşini ekmek almak için fırına gönderdiğini ve bu esnada atılan gaz kapsülü ile kardeşinin yaralanmasına neden olan polislerden şikayetçi olacaklarını söyledi.

Murat İzsiz, "Saat 16.00 sıralarında hem ekmek almasını, hem de fırının yakınında bulunan kendimize ait oto lastik dükkanına bakmasını söyledim. Eylem yapanlar bazen lastikleri çalıyorlar. Kardeşim evden çıkıp fırına doğru giderken, eylemci grubun arasında kalmış. O sırada da polisin zırhlı araçtan attığı biber gazı kapsülü de kardeşimin yüzüne isabet etmiş" dedi.

Kardeşinin yüzündeki şişliğin inmesinin ardından tam tetkiklerin yapılacağını sözlerine ekleyen Murat İzsiz, doktorun 2 gün hastanede yatış verdiğini kaydetti.