Berkin ve Hasan Ferit'in aileleri de Çağlayan'da: Darbeyi çArşı değil, AKP halka yaptı

ZEYNEP KURAY

‘Darbe teşebbüsünden’ yargılanan çArşı grubuna destek veren yüzlerce insan arasında Gezi direnişinde polis terörü sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm ile Sami Elvan ve uyuşturucu çeteleri  tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik de vardı.

Çağlayan Adliyesi’ndeki adalet nöbetine katılan baba Elvan ile Nuray Gedik, bu davanın halkı sindirme aracı olarak kullanıldığını vurguladı. Sami Elvan davayı hükümetin komplosu olarak değerlendirirken, Nuray Gedik ise esas darbecinin AKP hükümeti olduğunu vurguladı.

'ELLERİNDE TOP, TÜFEK Mİ VARDI, DARBE YAPSIN?
Sami Elvan, “çArşı’nın elinde top, tüfek mi varmış ki darbe yapıyor?” diye sorarak tepki gösterdi. Gezi direnişindeki binlerce insan gibi çArşı grubunun da demokratik hakkını kullandığını hatırlatan Elvan, bunu sindiremeyen hükümetin bu hak mücadelesini karalamaya çalıştığını belirtti.

Bu tür davaların halkı sindirme amacı taşıdığını kaydeden Elvan, “Er ya da geç bu gençlerin bu davadan beraat edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. çArşı’nın masum olduğu zaten apaçık ortada” dedi.

'SİNDİRME VE SUSTURMA OPERASYONU'
“çArşı grubunun değil esas AKP hükümetinin halka yaptığı bir sivil darbe var” diyen Hasan Ferit Gedik’in Annesi Nuray Gedik ise, Gezi direnişinin artık patlama noktasına gelen halkın bir tepkisi olduğunu hatırlattı. çArşı grubuna destek vermenin bir sorumluluk olduğunu dile getiren Gedik, “Bu sindirme ve susturma operasyona karşı çArşı’nın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.