Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, doğum gününde anıldı. Berkin’in yaşasaydı 21 yaşına gireceğini hatılatan anne Elvan: Uçurduğumuz dilek feneri ile katledilen bütün çocuklar için adalet diliyorum

Berkin yaşasaydı 21 yaşında olacaktı

Haber Merkezi

Gezi Direnişi sırasında polis tarafından atılan gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, doğum gününde anıldı. Berkin yaşasaydı 21 yaşında olacaktı. 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitiren Berkin, doğum gününde Feriköy’de bulunan mezarı başında ve vurulduğu yerde anıldı. Anmaya Berkin'in annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan ve çok sayıda yurttaş katıldı. Berkin’in vurulduğu yer polis ablukasına alındı. Anma başlamadan önce anne Elvan, polisin bu tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın, size acıyorum” dedi.

DİĞER ÇOCUKLARA UMUT OLSUN

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Berkin yaşamış olsaydı 21 yaşında olacağını hatırlatan anne Elvan, her ne olursa olsun binlerce Berkin’in bugün yanında olduğunun altını çizdi. Elvan, “Bu çocukların hepsi birer Berkin. O ölmedi yaşıyor. Bu uçurduğumuz dilek feneri ile Berkin’in nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet diliyorum. Diğer çocuklar için umut olsun” diye konuştu.

6 YILDIR ADALET ARIYORUZ

Anmada konuşan Liseli Öğrenci Birliği’nden Nazlı Yöyler ise altı yıldır Berkin için adalet arayışlarının devam ettiğini ifade etti. Olay yeri incelemenin altı yılın sonunda yapıldığını dile getiren Yöyler, “Biz sıra arkadaşımız Berkin için adalet istiyoruz. Bizler dostumuz Berkin için kardeşlerimiz Ceylan Önkol ve bütün katledilen çocuklar için adalet istiyoruz. Bu uçurduğumuz dilek feneri bizim adalet dilek fenerimizdir. Tüm katledilen sıra arkadaşlarımız için Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu için uçurduğumuz adalet feneridir” diye konuştu.

Berkin yurttaşlar tarafından unutulmadı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, milletvekili, siyasi parti, oyuncu ve sanatçı Berkin’i andı. Yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

>>Berna Laçin: “21 yaşında olacaktı şimdi... 15’inde bir çocukken gitti... Ben kendime söz verdim, unutmam. Unutturmam.”
>>Besna Tosun: “İyi ki doğdun oğlum #BerkinElvan”
>>Ferhat Tunç: “Fırtınaya durdu sesim/ Savruldum oracıkta/ Kanattılar/ Bundan beteri yok/ Uçurtmalar salacaktım oysa/ Gökyüzünün/ Sonsuz maviliklerine/ Bir küçücük çocuğum ben/ Acımadılar/ Kaldırımlar şahidimdir/ Vurdular beni/ Vurdular/ İstanbul’da...”

Berkin’in davası 10 duruşmayı geçmesine rağmen hâlâ sonuçlandırılmadı. Olayın faili polis memuru Fatih D.'nin yargılandığı davanın son duruşmasında, silahı kullanan polisin kusur oranının belirlenmesi için hazırlanan raporun yetersiz olduğunu belirtildi. Mahkeme, yeniden rapor düzenlenmesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderdi. 5 Şubat’taki duruşmada savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor.