Berlin’de koronavirüs karantinası



Berlin / BirGün
Fotoğraf: Erdal Aykaç

Berlin DRK Köpernick Hastanesinde bir haftadan uzun süredir koronavirüs karantinası olduğu bildirildi. Karantinanın Çin’den gelen yolcuların önlem için tutulduğu düşünülüyor.

Almanya’da, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıktığı öne sürülen koronavirüse karşı önlemler arttırılıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 olarak adlandırılan virüs ile mücadele etmek için karantina dahil pek çok tedbir hayata geçiriliyor.

Bu tedbirlerden biri de Berlin’in Köpenick semtinde bulunan DRK hastanesinde hayata geçirilmiş durumda. Hastanenin bir bölümü boşaltılarak etrafı perdelerle çevrilmiş bulunuyor. Çevrilen bölüme görevliler tarafından hiç kimse yaklaştırılmıyor. Hastane çalışanlarından edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen 20 kişi karantina altına alınan bölümde tutuluyor. Karantina altına alınan bu bölüme ek olarak 14 kişinin daha hastane bahçesine kurulan çadırlara yerleştirildiği belirtiliyor. Karantina altına alınan bu çadırların çevresine de hiç kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor. Münih Kızılhaç görevlilerinin de bulunduğu hastanede, karantinanın merkezi olduğu düşünülüyor.

"Kontrol amaçlı"

berlin-de-koronavirus-karantinasi-688971-1.

Hastane çalışanlarından edindiğimiz bilgiye göre karantina uygulamasının süresinde virüsün kuluçka dönemi belirleyici olacak. Virüsün kuluçka dönemi olarak öngörülen on beş günlük sürenin bazı uzmanlarca 20 gün açıklanması sonrasında karantinada kalış sürecinin her hasta için yirmi günü bulacağı bildiriliyor. Yirmi günlük sürenin sonunda virüse rastlanmaz ise bu kişilerin taburcu edileceği ifade ediliyor. Bugüne kadarki incelemelerde herhangi bir virüse rastlanmadığı, karantinanın tamamen kontrol amaçlı olduğu ve herhangi bir endişeye gerek olmadığı vurgulanıyor.