8 Mart’ın Berlin’de resmi tatil olması ve soğuğa rağmen güneşli bir gün olması nedeniyle insanlar sokakları, parkları, meydanları doldurdular.

Berlin’de mor pazartesi

BİRGÜN/ BERLİN
Fotoğraflar: Ezgi Altuniğne

8 Mart kadınlar gününde Berlin’de bulunan her sokak ve meydan etkinlik alanına dönüştü.

Çeşitli kadın kuruluşları tarafından oluşturulan iletişim ağları, birliktelikler ve ittifakların çağrısıyla gerçekleştirilen etkinliklere binlerce insan katıldı.

8 Mart öncesinde kadın örgütleri tarafından yapılan açıklamada, pandemi koşulları göz önünde bulundurularak büyük bir yürüyüş ve miting yapmak yerine, küçük etkinliklerin tüm kente yayılacağı duyurulmuştu.

Alınan karara uygun olarak sabah saatlerinden itibaren şehrin bir çok yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başlandı. 8 Mart’ın Berlin’de resmi tatil olması ve soğuğa rağmen güneşli bir gün olması nedeniyle insanlar sokakları, parkları, meydanları doldurdu.

Saat 14:00'de Brandenburger Tor’da başlayan yürüyüşe binlerce kadın katıldı.

26 ÜLKEDE RESMİ TATİL

8 Mart dünyanın 26 ülkesinde resmi olarak tatil, bu ülkeler şöyle:

Angola, Ermenistan, Azerbaycan, Burkina Faso, Eritre, Gürcistan, Guinea-Bissau, Kazakistan, Kamboçya, Kırgistan, Küba, Laos, Madagaskar, Moldova, Moğolistan, Kuzey Kore, Nepal, Rusya, Zambiya, Tacikistan, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Özbekistan, Vietnam ve Belarus.

Bu ülkelerin yanısıra 8 Mart Kadınlar Günü 2019 yılında Berlin eyaletinde de resmi tatil olarak ilan edildi.