Büro Emekçileri Sendikası (BES), "Hazine ve Maliye Bakanlığı, maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olduğu bir yapıya kavuşturulmalıdır" açıklaması yaptı.

BES: Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda emekçiler söz sahibi olmalı
Fotoğraf: BirGün

Ahin ASLAN

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda merkez/taşra ayrımına son verilmesini isteyerek basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Mali hizmetler sınıfı oluşturulması talep edilen toplantı, BES Genel Merkezi’nde düzenlendi.

BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, maliye emekçilerinin çalışma koşullarındaki sorunlardan bahsederek, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda tipik ‘böl, parçala, yönet’ taktiğinin uygulandığı bir süreç yaşanıyor. Gelir Uzmanı, Devlet Gelir Uzmanı, Maliye Uzmanı adı altında oluşturulan kadrolar arasındaki ücret başta olmak üzere özlük haklarındaki farklılıklar, maliye emekçilerinin bütünlüğünü bozarken çalışanlar arasında çatışmanın ortaya çıkmasına neden oldu” dedi.

“Böyle gelmiş böyle gitmez” diyen Bedircioğlu, vergi adaletini sağlayacak bir vergi reformunun en acil ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Bedircioğlu, şu taleplerde bulundu: 

>> Maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, Maliye Emekçileri arasında başta ücret farklılıkları olmak üzere acil çözüme kavuşturulmalı, uzman kadroların görev tanımları yapılmalı, gözden geçirilmelidir.
>> Maliye Emekçileri birbirleri ile rekabetten vazgeçmeli, sorun ve talepleri için birlikte mücadele etmelidir.
>> Hazine ve Maliye Bakanlığı, maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olduğu bir yapıya kavuşturulmalıdır.