İzmir İl Nüfus Müdürlüğü’nde iki çalışanın Covid-19 testi pozitif çıkması sonrası önlem alınmadığı ifade eden BES İzmir Şubesi, “Ekonomik krizin ve pandeminin yarattığı sağlıksız ortamının faturasının emekçilere çıkarılmasına asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

BES İzmir Şubesi: Fatura emekçilere çıkartılmasın

BİRGÜN İZMİR

İzmir İl Nüfus Müdürlüğü'nde iki çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı. Büro Emekçiler Sendikası (BES) İzmir Şubesi, İl Nüfus Müdürünün gerekli önlemleri almaması sonrası şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, iş yerlerinde vaka sayıları artarken kamu idarecilerinin bir kısmı var olan durumu önemsemez bir tutum sergilediğini ifade ederek, “Bu koşullarda kamu iş yerlerinde sağlıklı çalışma ortamı sağlamak mümkün görünmemektedir. Peki, kamu iş yerlerinde vaka sayıları artarken, okulların açılması gündemdeyken bulaş riski nasıl en aza indirilecektir. Şu an görülen o ki Covid-19 bulaşmış ancak bunun bilgisine sahip olmayan yüzlerce kamu emekçisi halkla temas halinde hizmet üretmektedir. Dolayısıyla en önemli sorun metroda, serviste, iş yerinde yan masamızda Covid- 19 taşıyıcısı var ama biz bunu bilmiyoruz. Çünkü kamu iş yerlerinde hala test yapılmıyor. İzin ve bayram dönüşleri dikkate alınarak kademeli olarak tüm kamu emekçilerine Covid-19 testi yapılmasını, Covid-19 tespit edilen iş yerlerinde gerekli filyasyon işleminin yapılması, iş yerlerinde gerekli hijyenin sağlanması ve maske dağıtımının aksatılmaması, vatandaş yoğunluğunun çok olduğu ve fiziksel mesafenin korunamadığı yerlerde çalışanlara tam koruyucu maske dağıtılması, randevu sisteminin yaygınlaştırılması, kamu hizmetinin zorunlu olmayan kısımlarında dönüşümlü çalışma, evden çalışma gibi teması azaltan çalışma biçimlerinde hizmet vermenin yeniden planlanması gerektiği açıktır” diye konuştu.

İZMİR VALİLİĞİ GÖREVİNİ YAPMALIDIR

Son olarak Güven, şunları dile getirdi:

“4 Ağustos’ta Valiliklere gönderilen Ek Genelgenin yeterli olmadığı gibi genelgeye göre Filyasyon Kurulu, çağrı sistemi kurulmuş mudur kamuoyunun bilgilendirmesi gerekmektedir. İzmir’de dün bir günde 400 ü aşkın vakanın tespit edildiği göz önüne alındığında İzmir Valiliğinin başta kamu idarecilerini gerekli önlemler alınması noktasında daha net bir tutum sergilemesi gerektiği açıktır. Bir çok kamu idarecisi işi, sağlığın önüne almakta kraldan çok kralcı tutumlar sergilenmektedir. Ancak İzmir Valiliği Demokratik Kitle örgütleriyle fikir alış verişi yapmamakta hatta randevu dahi vermemektedir. Sendika olarak tüm iş yerlerinde çalışanların salgın izleme kurulları oluşturmaya ve eğer kamu idareci gerekli önlemleri almıyorsa harekete geçmeye çağırıyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin yarattığı sağlıksız ortamının faturasının emekçilere çıkarılmasına asla kabul etmeyeceğiz. İnsanca bir ücret insanca çalışma koşulları için mücadelemiz devam edecektir.”