Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2-1 kaybettikleri Karagümrük maçıyla ilgili olarak, “Soyunma odası koridorlarındaki görüntüler bir kutlama gösteriyor. Küme düşmüyorsunuz da mı kutladınız, şampiyon mu oldunuz kutladınız? Bunu merak ediyorum. Ölene kadar bunu araştıracağım. Bu kutlamanın sebebi neydi?” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Çebi’den Karagümrük açıklaması: Ölene kadar araştıracağım

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş Yönetim Kurulu, Razaman Bayramı'nın ilk gününde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek teknik ekip ve futbolcularla buluştu.

Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ahmet Nur Çebi, burada önemli açıklamalar yaptı. Ligin son haftasında Göztepe deplasmanında kupayı kaldırmak istediklerini ve ardından da İzmir'de Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini ifade eden Çebi, takıma ve Teknik Direktör Sergen Yalçın'a olan güvenini yineledi.

‘KARAGÜMRÜK ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ SEVİNDİ’

Bayramlarda temennilerin güzel olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, 2-1 kaybettikleri Karagümrük maçıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Tabii ki bu tür dönemler çok konuşulan ve yorumlar yapılan bir dönem değil. Ancak bazı olaylara değinmek istiyorum. Birisi sevgili Karagümrüklü sporcuların maç günündeki başarılarına ve olaylara değinmek istiyorum. Her futbolcu sahaya kazanmak için çıkar, şartlar ne olursa olsun. İyi oynadılar ve kazandılar. Takdir etmemek mümkün değil. Her futbolcu gol attığında takla atabilir, sevinebilir. Takım halinde başardıkları için birbirlerine sarılıp sevinebilirler. Ancak soyunma odasında, yaşananlar bir kutlamayı gösteriyor. Ben de şunu belirtmek isterim ki, düşmemeyi mi başardınız, şampiyon mu oldunuz, neyi kutluyorsunuz? Bunu merak ediyorum ve bu merakımı gidermek için de ölene kadar bu işin takipçisi olacağım. Soracağım, soruşturacağım. Bu kutlamanın sebebi ne idi. Bir futbolcunun gol attıktan sonra takla atması, hocasının sevinmesi, birbirine sevinmesi çok doğal. Bunun tersini düşünmek bile istemiyorum. Ama kutlama nedenini bilmiyorum. Ben herhangi bir konu bilmiyorum, merakımı gidermek istiyorum. Bu nedenle takipçisi olacağım. Bilsem zaten söylerim. Kendileri de bunu açıklayabilirler.”

“MALATYA HİÇBİR ZAMAN 'AVERAJ TAKIMI' OLMAZ”

Çebi, şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray’ın son hafta karşılaşacağı Malatya takımı için ise şunları dile getirdi:

“Her ne hikmetse ligin sonuna doğru gelindiğinde sürekli hoş olmayan başka şeyler konuşuluyor. Takımların mücadelelerinde müdahaleler olduğuna ilişkin sözler oluyor. Malatya, Anadolu'nun mert karakteridir. Malatyaspor hiçbir şekilde 'averaj takımı' olmaz. Malatya şehrinin yıllar boyu üzerinde averaj takımı yükünü taşımak istemez. Malatyaspor'un Galatasaray karşısında elinden gelenin en iyisini yapacağına şüphem yok. Malatya'nın hiçbir şekilde 'Averaj takımı' olarak adlandırılacağına inanmıyorum. Beşiktaşlı arkadaşlarımızın söylenenlere inanmamalarını istiyorum. Biz de önemli bir virajdayız. İzmir'e şampiyon olmak için gidiyoruz. Bu bizim hakkımız ve bu kupayı bu sene biz hak ettik. Son 2 maçı talihsizlik olarak görüyorum. Çok üzülüyoruz ama lig de çok renklendi. Tarihte bu kadar renklendiğini hatırlamıyorum. Göztepe, Türkiye'nin en önemli camialarından birisidir ve onların da, kimsenin aklında şüphe kalmayacak şekilde mücadele edeceğine inanıyorum.”