Eski Beşiktaş boks şubesi menajeri ve antrenörü Zeki Karalı, kulüpte görev yaptığı sürede birçok problemle uğraştığını ve yönetimin kendini yalnız bıraktığını söyledi. 2018’de arabasını satarak sporculara kendi cebinden ödeme yaptığını belirten Karalı kulüpten bu parayı alamadığını ve mobbingle işine son verildiğini ifade etti.

Beşiktaş Boks Takımı'nda skandallar bitmiyor: Kulübün borcu için aracını sattı, yöneticiler parasını ödemedi
Fotoğraf: Emin Erdoğdu (solda) - Zeki Karalı

Eren TUTEL

Boksör Emin Erdoğdu’nun takımdan uzaklaştırılmasıyla başlayan Beşiktaş Boks Takımı’ndaki skandallar ayukka çıkmaya devam ediyor. Kulüp, geçen günlerde Erdoğdu ve boks şubesi menajeri, antrenörü Zeki Karalı’nın görevine son verirken konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Erdoğdu ve Karalı’nın söyledikleri yalanlandı. Konuyla ilgili BirGün’e konuşan Zeki Erdoğdu, yapılan açıklamanın tamamen yanlışlarla dolu olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Tecrübeli antrenör, kulübün Amatör Branşlar Sorumlusu Seyit Ateş’in söylediklerinin yalan olduğunu belirterek, “Öncelikle Beşiktaş’ın bir yöneticisine ‘yalancı’ demek canımı çok acıtıyor, çok üzülüyorum ama doğruları söylemek zorundayım. Öncelikle sağlık problemi nedeniyle beni uzaklaştırdıkları doğru değil. Bana verdikleri raporda spor yapabilme raporu yazıyor. Ancak ben spor yapmıyorum, antrenörüm. Zaten raporda da antrenörlük yapamayacağıma dair bir madde yok. Normalde bizi sağlık kontrolüne dahi sokmuyorlar, bunu tamamen beni göndermek için bahane olarak kullandılar” diye konuştu.

22 BİN TL CEBİMDEN VERDİM

Kulüp için büyük fedekârlıklar yaptığını belirten Zeki Karalı, siyah-beyazlı ekibin açıklamasında kullanılan ‘iç-dış mihrak’ ifadelerinin kendisini bir hayli üzdüğünü belirterek, “Beşiktaş’a yıllarımı verdim, ben Beşiktaşlıyım bu kulüp için elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bir örnek vermem gerekirse 2018 yılında kulüp Boks ligine katılmaya karar verdi. Bu süreçte kulübe dışarıdan sporcu takviyesi yaptık. Sporculara 70 bin TL verileceğine dair anlaşma imzalandı. Daha sonra sporculara alacakları ödenmedi. Onlardan bazıları 2020’de kulübü icraya verdi. Arabamı satarak kendi cebimden sporculara 22 bin TL’lik ödeme yaptım. Ancak borcun kalan kısmı söz konusu isimlere ödenmedi ve icra yoluyla paralarını kulüpten tashil ettiler. Kulüpten 22 bin liralık alacağımı istedim fakat bir yanıt alamadım. En büyük üzüntüm liyatkatsiz insanların kulüpte yönetici olarak görev alması” ifadelerini kullandı.

TAZMİNATIM ÖDENMEDİ

Karalı ayrıca açıklamada ‘her türlü hakkı teslim edildi’ ibaresinin de yanlış olduğunu söyledi. Tecrübeli antrenör, “Bana önce istifa belgesi imzalatmaya çalıştılar. Durumu fark ettim ve kendim bir dilekçe yazıp, kulüpte yetkili personele verdim. Daha sonra bir hafta içinde tazminatımın hesabıma yatırılacağını söyleyip beni gönderdiler. Aradan iki hafta geçmesine rağmen herhangi bir para hesabıma yatmadı. Ben aynı zamanda kulübün divan kurulu üyesiyim, yaşadıklarımı divan kurulu toplantısında da anlatacağım. Umarım Beşiktaş bu liyakatsiz insanlardan kurtulur, asırlık çınar böylesine kötü yönetilmeyi hak etmiyor” dedi.

ERDOĞDU DA YALANLIYOR

Ayrıca hocası Zeki Karalı’yla beraber kulüpten uzaklaştırılan Emin Erdoğdu da gazetemize yaptığı açıklamada, kulübün açıklamasında doğruların yazılmadığını belirtti. Erdoğdu açıklamasında şunları söyledi: “Seyit Ateş’in bana dostça ve abi gibi davrandığını söylüyorlar, tamamen yalan. Aksine sorunlarımıza karşı umursamaz bir tavır takındı ve beni hiç tanımamasına rağmen fiziksel temas kurarak küçük düşürücü ifadeler kullandı. Ben de tepki göstererek, bana yakışmayacak şekilde bazı istemediğim sözler söyledim, daha sonra pişman olarak özür diledim. Verdiğim anlık tepkiyi kullanarak bana yaptıkları haksızlıkların üstünü örtmeye çalışıyorlar.”

Karalı'ya verilen belgede çalışabileceği yazıyor.Karalı'ya verilen belgede çalışabileceği yazıyor.

Zeki Karalı'nın yönetimi borç için bilgilendirdiği belge.Zeki Karalı'nın yönetimi borç için bilgilendirdiği belge.