TFF'nin kararını protesto eden siyah-beyazlı yönetim, Hatay ve Gaziantep maçları için UEFA'ya başvurdu. Avukatlar tarafından hazırlanan dosya UEFA'ya teslim edilerek görüşmelere başlandı.

Beşiktaş direniyor: UEFA’ya başvurdu
Ahmet Nur Çebi ve Mehmet Büyükekşi

Spor Servisi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, dün düzenlenen basın toplantısında ligden çekilen takımların puanlarının silinip silinmeyeceği konusunda tartışmalara son noktayı koyması üzerine Beşiktaş yönetimi harekete geçti.

"Ligden çekilen takımların maçları geçersiz sayılsın" teklifi kabul görmeyen siyah-beyazlılar, konuyla ilgili UEFA’ya resmi başvuruda bulundu.

Beşiktaş kulüp yetkilileri ile UEFA yetkilileri arasında görüşmeler de başladı.

‘İÇ İŞLERE KARIŞAMAZ’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, önceki gün yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada UEFA’ya başvuru konusuyla ilgili şu görüşleri savunmuştu: “Hükmen mağlup sayılan kulüpler konusunda UEFA’ya bir başvuru olsa bile UEFA, federasyonların iç işlerine karışmaz.”

Ali KOÇ GERİ ADIM ATTI

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, siyah beyazlıların Fenerbahçeyi 4-2 yendiği derbi sonrasında, "Kulüpler Birliği‘nde fikrini değiştirenler var, değiştirmek durumunda kalanlar olabilir. Ama bazı başkanlar sağ olsunlar dik duruşlar da sergileyenler var. Kendilerine dezavantaj olacak bile olsa bu işin adaleti böyledir diyen başkanlar da var. Hepsine saygı duyuyoruz" demişti. Fenerbahçe derbisi öncesi Başkan Ali Koç’un, Beşiktaş yönetimi ile bir araya gelerek başvuruya destek vereceğini söylediği belirtilmişti.

TFF NE KARAR ALdı?

Yaşanan deprem felaketinin ardından Gaziantep ve Hatayspor, derinden etkilenmiş ve ligden çekilme kararı almışlardı.

Bunun üzerine TFF’nin konuyla ilgili alacağı karar büyük merak konusu olmuştu. Büyükekşi başkanlığında toplanan TFF yetkilileri, ligin ilk yarısında oynanan maçların tescil edilmesine ve ligin 2’nci yarısında oynanacak maçların da hükmen galibiyet olarak sayılmasına karar verdi.

Bunun üzerine başta Beşiktaş olmak üzere birçok kulüp, söz konusu takımların maçlarının iptal olması gerektiğini savundu. Yapılan başvurulara rağmen TFF, kararından geri adım atmayarak ligden çekilen takımların önceki maçlarını geçerli sayıp, depremden sonraki maçlarını hükmen mağlup saydı.

***

TFF’DEN BEŞİKTAŞ’A CEVAP!

TFF’den Beşiktaş’a dün bir yanıt daha geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Alınan kararlar kamuoyuna ilan edilmiştir.Hiçbir kulüpten resmi bir itiraz başvurusu yapılmamıştır. 11 Süper Lig Kulübümüzün TFF'nin almış olduğu kararın değişmemesi yönündeki yazılı beyanları doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun, kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeden aldığı kararlarda bir değişiklik olmayacağını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız." Beşiktaş Kulübü'nden ise TFF'nin açıklamasına jet yanıt geldi. Siyah-beyazlılar, TFF'nin twetini alıntılayıp, "Ayrıcalık değil, ADALET istiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.