Beşiktaş'a ilişkin sözlerinin ardından kulüp tarafından disipline sevk edilen Ethem Sancak, ihraç edildi. Sancak, tüm kulüplerin borcunun ‘inanılmaz bir seviyede’ olduğunu söylemiş ve Beşiktaş’ın borcundan dolayı TMSF’ye düşmesi halinde ihaleye girip kulübü alacağı şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Beşiktaş, Ethem Sancak’ı ihraç etti

Yıllarca AKP iktidarıyla sıcak ilişkilere sahip olan ve yakın zaman önce Vatan Partisi’ne katılan Ethem Sancak, Beşiktaş’tan ihraç edildi.

Ethem Sancak, Haziran ayında bir TV programında, “Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. Endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim” demişti.

Sancak'ın bu sözlerine siyah beyazlı kulüpten tepkiler yükseldi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de “Beşiktaş 120 yıllık kulüp. Diğer kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümüm TMSF’ye düşme şansı sıfır. Eğer birilerinin böyle bir beklentisi varsa boşuna bekler. Taraftar böyle bir şeye müsaade etmez” dedi.

Beşiktaş Divan Kurulu Tevfik Yamantürk ile Beşiktaş Disiplin Kurulu Ahmet Akpınar da Sancak'ın kulüpten ihracı taleplerine destek vereceklerini açıklamıştı. Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, 15 Temmuz 2022'de disiplin kuruluna dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak'ın ihraç edilmesini talep etti.

3 AY SONRA KARARA BAĞLANDI

Ajansspor'dan Atilla Türker'in haberine göre bu başvuru 3 ayın sonunda karara bağlandı. Söz konusu kararda, kurulun Ethem Sancak'tan 13 Eylül 2022'de bir tebligat yaparak, savunmasının istendiği, savunma talepli yazı gönderilen Ethem Sancak'ı buna mazeretsiz bir şekilde herhangi bir cevap vermediği vurgulandı.

Kararda “Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

19 Ekim 2022'de verilen karar hem Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hem de Ethem Sancak'a gönderileceği kaydedildi.

AKP’DE DE BENZER BİR SÜREÇ YAŞANMIŞTI

Ethem Sancak daha önce Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen ‘Türkiye'nin güvenliği ve NATO' konferansında yaptığı konuşmada “Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.

Sancak'ın bu açıklaması AKP'lilerin tepkisini çekmişti ve Sancak, AKP İstanbul İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu gelişmenin ardından Sancak, AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesi sunmuş ve partiden ayrılmıştı.

Sancak, iktidar blokundan çok fazla uzaklaşmamış ve Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi'ne katılmıştı.