Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Chelsea'nin Senegalli forveti Demba Ba, İstanbul'a geldi. Siyah beyazlılar, Demba Ba ile görüşmelere başlandığını da borsaya bildirdi

Beşiktaş'ın yeni yıldızı İstanbul'da

Beşiktaş'ın daha önce anlaşmaya vardığı Senagalli oyuncu Demba Ba dün öğlen saatlerinde İstanbul'a geldi. Senagalli oyuncu taraftarlar havaalanında coşkulu bir şekilde karşıladı. Senegalli yıldız, karşılamanın ardından, kişisel Twitter hesabından "Ben geldim" diye tweet attı.

HOFFENHEIM'DA PARLADI
25 Mayıs 1985 tarihinde Fransa’nın Sevr kentinde dünyaya gelen Demba Ba, futbola amatör olarak 2001 yılında başladı. 2005-06 sezonunda Fransa 3. Lig ekiplerinden Rouen'le anlaşarak bu takımda profesyonel oldu. 2006-07 sezonu öncesinde üç yıllığına Mouscron'la sözleşme imzaladı. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklentileri karşılayamayınca 29 Ağustos 2007'de Bundesliga-2 takımlarından Hoffenheim'a transfer oldu. Hoffenheim'da ligde ile birlikte attığı 12 golle Hoffenheim'ın Bundesliga'ya çıkmasında önemli rol oynadı. Bundesliga'daki ilk sezonunda Vedad Ibisevic ile başarılı bir ortaklık oluşturan Ba, bu futbolcunun sakatlanıp sezonu kapatmasıyla takımının hücum hattını sırtladı.

NEWCASTLE'DAN CHELSEA'YE
Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ba, West Ham United'a transfer oldu. West Ham'dan Newcastle United'a transfer olan tecrübeli oyuncu gollerini burda da sürdürdü. 2013'te 7 Milyon Sterlin karşılığında 3,5 yıllığına Chelsea ile anlaştı. Ba, Chelsea tarihinin ilk Senegalli oyuncusu oldu. Tecrübeli oyuncu 2007 yılından beri Senegal Ulusal Takımı'nın formasını giyiyor.

***

Fikret Orman kafaları karıştırdı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Demba Ba transferinden 1 ay önce katıldığı bir televizyon programında söyledikleri ile eleştiri oklarının hedefi oldu. Orman programda "Demba Ba ile ilgili çok yüksek bir beklenti oluşturuldu kamuoyunda. Biz anlaşma sağlamadık. Demba Ba'nın kronik sakatlık problemleri var. Bunun daha öncesinde de sakatlık problemleri vardu. 29 yaşındaki bir oyuncu. Alıp, daha sonra satabileceğimiz bir oyuncu da değil. İlgilendiğimiz bir oyuncu ama olmazsa olmazımız değil." ifadelerini kullanmıştı.