İstanbul Beşiktaş'ta bir otelin 7. katından şüpheli şekilde düşen Ebru Cizdam'ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı, eşi hakkında takipsizlik kararı verildi

Beşiktaş'ta otelin 7'nci katından şüpheli şekilde düşen Ebru Cizdam'ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
Fotoğraf: DHA

İstanbul Beşiktaş'ta bir otelin 7'nci katından şüpheli şekilde düşüp yaşamını yitiren 41 yaşındaki Ebru Cizdam'ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Ebru Cizdam ile olay öncesinde yaşanan arbedeye ilişkin görüntülerin çıkması ve düşme anına ilişkin kamera kaydı olmaması nedeniyle tutuklanan ve soruşturma aşamasında tahliye edilen eşi 42 yaşındaki Özgür Aydoğan hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca verilen takipsizlik kararına göre, Ebru Cizdam 25 yıldır birlikte yaşadığı Özgür Aydoğan ile kaldığı otelde 3 Mart 2022'de saat 01.10 sıralarında 714 numaralı odanın terasından düşerek yaşamını yitirdi. Birlikteliklerinden biri 16, diğeri 23 yaşında iki de çocukları da bulunan Özgür Aydoğan ile Ebru Cizdam arasında olay öncesinde odalarına girmek üzereyken tartışma ve arbede yaşandı. Bu arbedeye ilişkin otel görüntülerinin olması ancak düşme anına ilişkin ise kamera kaydı bulunmaması nedeniyle eylemin kendisine bağlı olarak mı, eşinin eylemine bağlı olarak gerçekleştiği konusunda şüphe üzerine "Kasten öldürme" suçundan soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Özgür Aydoğan, o gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"DENGESİNİ KAYBEDİP DÜŞTÜ"

DHA'nın haberine göre; Şüpheli Özgür Aydoğan polis ve savcılık ifadesinde, 2 Mart'ta eşiyle otelden ayrılarak bir gece kulübüne gittiklerini, yaklaşık dörder bira ve 5-6 tekila içtiklerini, saat 00.00 sıralarında eşinin oynamaya başladığını, kulüpte bulunan başka kadınları oynamaları için kollarından tutup sahneye çekmeye çalıştığı, bu sırada kendisinin eşini masalarına götürmek istediği, bundan dolayı eşiyle tartıştığını, eşinin yüzünü tırmaladığını anlattı.