Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig'de oynanan derbilerde yabancı futbol hakemlerinin görev almasını istedi.

Beşiktaş'tan derbiler için 'yabancı hakem' önerisi


Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gerçekten bir sorun olması durumunda hakemleri eleştirdiğini belirterek "Yurt dışından yabancı futbolcu nasıl transfer ediyorsak, hakemler de transfer edilmeli. Özellikle derbi maçları için yapılmalı. Genç hakemler hata yapınca anlayışlı oluyorum, ama tecrübeliler yapınca kabullenmekte zorlanıyorum" dedi.

Sabah yazarı Tuba Kalçık'a konuşan Çebi, "Böyle popülist transferler aşırı borçlanmaya da yol açtı. Beşiktaş'ta iki sene önce öyle gereksiz transferler yapılmış ki, boşuna para ödediğimiz futbolcular var" dedi. Çebi, "Şov yapılsın diye transfer edilen isimlere milyon avrolar ödeniyor. Popülizm zaten Türk futbolunu bu hale getirdi" diye konuştu.

Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in "Kulüp başkanları basın önüne çıkıp hakemleri eleştiriyor. Sonrasında da çoğu başkan beni arıyor" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Ben hiç aramadım, aramam da. Gerçekten sorun varsa hakemleri eleştiririm. Yoksa sırf eleştirmek için yapmam. Yurt dışından yabancı futbolcu nasıl transfer ediyorsak, hakemler de transfer edilmeli. Özellikle derbi maçları için yapılmalı. Bakın genç hakemler hata yapınca anlayışlı oluyorum ama tecrübeliler yapınca kabullenmekte zorlanıyorum."

Çebi, "Sizce siyasetin futbola etkisi var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Ben asla öyle bir şey hissetmedim. Siyasetin futbol üzerinde etkisi yok, buna da hiç şahit olmadım. Siyasetçiler bir takımı tutabilirler ama hepsi Türkiye'nin takımı. Herkese eşit mesafede duruyor devletimiz. Herkese aynı şekilde destek olmaya çalışıyor."