Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin hakkında tutuklama kararı verdiği Sudan Cumhurbaşkanı’nı defalarca Türkiye’de ağırlayan Erdoğan, Esad görüşmesi nedeniyle Putin’e çattı

Beşir'i bıraktı, Esad'a baktı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarttığı Sudan Cumurbaşkanı Ömer El Beşir’i bu karara rağmen Türkiye’de ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Putin tarafından ağrlanmasını eleştirdi.

‘Dost görünenler’
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin akademik ders yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rektör Taner Yılmaz tarafından fahri doktora unvanı verilerek cübbe giydirildi. Kürsüde konuşan Erdoğan PYD’yi ‘terör örgütü’ olarak gördüklerini yineledi ve ABD’nin örgüte yaptığı silah yardımı için, “Dost görünen ülkelerin hepsi aksi istikamette ifade etmeye çalışıyor. Silah yardımı bunlardan geliyor” dedi.
“Şu anda Telabyad’da hemen bir kanton ilan etme olayı var. Acaba orada sadece terör örgütü mensuplarının dışında sivil vatandaş olarak kim var?” diye konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

‘Kurban etmeyeceğiz’
“Dert tamamen Kuzey Suriye’yi ele geçirmek. Açık söylüyorum; biz Kuzey Suriye’yi bir defa bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Zira bu bizim için tehdit oluşturmaktadır ve dolayısıyla bu tehdide Türkiye olarak ‘evet’ dememiz mümkün değildir.”

‘Bunu da gördük’
Savaş suçlusu Sudan Cumurbaşkanı Ömer El Beşir’i Ankara’da defalarca ağırlayan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Putin’le görüşmesini ise eleştirdi. Erdoğan, “İşte en son Rusya’daki görüşme, düşünebiliyor musunuz, 370 bin insanın kanına giren bir kişiyi kırmızı halıyla karşılamanın devletler arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü” dedi.