Beştaş: Her akşam partimiz tartışılıyor, bizden bir kişi yok

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, partilerine yönelik operasyonlar sonrasında televizyonlarda her akşam HDP’nin konuşulduğunu söylerken, partiden kimsenin programa katılımcı olarak alınmadığını belirtti ve “Gerçekleri söylememizden korkuyorlar” dedi.

Beştaş, HDP'ye yönelik gece operasyonunda hangi milletvekillerinin gözaltına alınacağını hükümetin karar verdiğini savundu ve “Sekiz savcının aynı saatte, aynı dakikada harekete geçerek gözaltı kararı vermesi mümkün değil. Kimse bize bunun tesadüfi olduğunu anlatmaya kalkmasın” diye konuştu.

Beştaş’ın Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

4 Kasım’ı 5 Kasım’a bağlayan gece Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın kaçırılmasına tanıklık ettim. Koca bir mahalle abluka altına alındı. Robokoplar, kar maskeli özel timler ve emniyet güçleri adeta ortaklaşa uluslar arası bir operasyon yapıyormuşçasına Eş Genel Başkanımızı alıkoydular. Biz gittiğimizde avukatların henüz oraya yetişemediğini ya da oraya gitmesine izin verilmediğini gördük.

"Demirtaş’ı Edirne’ye neden kaçırdınız?"

Hiç dakika farkı olmaksızın, aynı saatlerde Ankara’da grup başkan vekilimiz İdris Baluken, Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder, Gürsel Yıldırım, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Leyla Birlik, Ferhat Encü farklı illerden, aynı şekilde apar topar alıkonuldular.

(T24)