Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, 2024’te düzenlenecek yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarabileceklerini söyledi. Beştaş, "Tabii ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
Beştaş'tan yerel seçimler için İstanbul, Ankara ve İzmir açıklaması: Aday çıkarmak en doğal hakkımız

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 2024’te düzenlenecek yerel seçimlerde Ankara İstanbul ve İzmir'de aday çıkarabileceklerini açıkladı. 

Beştaş, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) üç büyükşehirde aday çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili soruya, “Tabii ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız” şeklinde yanıt verdi.

Halk TV’de Sansürsüz adlı programına katılan Meral Danış Beştaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. 

"BİZ OLMASAK KILIÇDAROĞLU BÖLGE İLLERİNDE O ŞEKİLDE KARŞILANIR MIYDI?"

Beştaş, “Masada olmamamıza rağmen Kılıçdaroğlu‘na oy verelim dedik. Ancak yüzde 1’lik partilere bakanlık verirken, partimize karşı uzak durdu. Bu durum halkımızda ciddi tepkiye yol açtı. Vatandaş bizi eleştiriyor. Kürt illerinde Kılıçdaroğlu rekor oy aldı. Biz olmasak Kılıçdaroğlu bölge illerinde o şekilde karşılanır mıydı? Bunlara karşı bir hakkı teslim etmek lazım” dedi.

"HERKES KENDİ PARTİSİ AÇISINDA DEĞERLENDİRME YAPACAK"

Öte yandan Beştaş, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) yönelik eleştiride bulunarak “Aynı eleştiriyi TİP’e de yöneltiyoruz. Erkan Baş 'Biz Kürtlerlerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şu an Emek ve Demokrasi Bloğu bileşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak” ifadelerini kullandı. 

"HDP, İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’DA ADAY ÇIKARABİLİR" AÇIKLAMASI

“HDP’nin Ankara, İzmir ve İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağına” yönelik soruya ise Beştaş, “Tabi ki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var” karşılığını verdi.