AKP’li Çekmeköy Belediyesi tarafından evi ikinci defa yıkılmak istenen ve 1642 gündür direnen Suna Duman, yaptığı basın açıklamasında, "Evlerimizi neden yıktınız? Kimlerin menfaati için yıktınız?" diye sordu

"Beton lobisine teslim olmayacağız"

HABER MERKEZİ

AKP tarafından yönetildiği dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Çekmeköy Belediyesi işbirliğiyle, Çekmeköy Merkez Mahallesi Farabi Sokak’ta evleri yıkılan yurttaşlar, eylem yaptı.

Evlerinin yıkıldığı sokakta bir araya gelen yurttaşlar, "suyuma, toprağıma dokunma", "hak, hukuk, adalet" sloganları atarak, ‘İBB, İSKİ’nin suçuna ortak olma’, ‘Bu derede rant değil, ördekler yüzsün’, ‘ekokırım suç mahali’ dövizleri taşıdılar.

Burada konuşan evi yıkılan yurttaşlardan Suna Duman, 1642 gündür direndiğine dikkat çekerek "25 Aralık 2017’den itibaren bu sorunu İSKİ, İBB ve Çekmeköy Belediyesi yöneticileri ile müzakere ediyoruz. Onlara soruyoruz. Evlerimizi neden yıktınız? Kimlerin menfaati için yıktınız? Projeye göre evlerimiz nasıl dere bandında kalıyor? İSKİ’nin eski yöneticilerine sunuyoruz. Projeyi nasıl ihaleye soktunuz? Serindere’yi kimlerin talebi ile ekokırıma tabi tuttunuz? 5 yıldır, 1642 gündür dere ıslah projeniz nerede? Ekokırım suçu işleyen kamu görevlilerini ne zaman görevden alıp yargıya teslim edeceksiniz?” diye sordu.

Duman, talan projelerine karşı direnmeye devam edeceklerini de söyleyerek "Beton lobisine asla teslim olmayacağız. Çekmeköy’ün suç cenneti olmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.