Betona karşı belediye önünde eylem
Fotoğraf: Evrensel

Haber Merkezi

Muğla Menteşe’ye bağlı Deştin köyü yakınlarında inşaatı devam eden çimento fabrikasına Menteşe Belediyesi tarafından verilen ruhsatın iptali için yöre halkı belediye önünde eylem yaptı. Menteşe’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Belediye Başkanı ile görüşen yurttaşlar bir an önce işletmeye verilen ruhsatın iptalini istediler.

Evrensel’in haberine göre, önceki gün Menteşe Belediyesi önünde döviz ve pankartlarla toplanan Deştin, Menteşe, Bayır ve civar köylerden yurttaşlar burada basın açıklaması yaptı. Muçep Menteşe Meclisi, Bayır Çevre Platformu ve Deştin Çevre Platformu adına basın açıklamasını okuyan Gamze Çetinkaya çimento yıkım projesi olarak tanımladığı projeye karşı doğayı ve yaşam alanlarını korumak için altı aydır mücadele ettiklerini belirtti. 64 gündür de direniş çadırında gece-gündüz nöbet tuttuklarını aktaran Çetinkaya, "Çimento Yıkım Projesinin durdurulması için ilk yapılması gereken iş Menteşe Belediyesi tarafından verilmiş yapı ruhsatının iptalidir. Yapı ruhsatının iptali Muğla’mız için hayati önemdedir" diye konuştu.

CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Menteşe Belediyesi’ni ziyaret edeceğini öğrendiklerini dile getiren Çetinkaya "Derdimizi ona da anlatmak ve desteğini almak için bizler de Menteşe Belediyesi önüne geldik. Çimento Yıkım Projesi bir an önce durdurulmalı ve doğamızın daha fazla katledilmesine izin verilmemelidir. Mücadelemiz çimentocu şirket Muğla’yı terk edene kadar sürecektir. Deştin Çayı Özgür Akacak, Muğla Cennet Kalacaktır." diye konuştu.

SÜREÇ NEDEN UZADI?

Köylülerin belediye önündeki eylemi sürerken bir heyet CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüşüp taleplerini dile getirdi. Torun görüşmede çimento fabrikasının tekrar kurulamayacak şekilde durdurulması için hukuki olarak çalışıldığını sürecin bu yüzden uzadığını belirterek ‘‘İki hafta içinde tamamen bitirmiş ve yerli halkı kurtarmış olacağız’’ dedi.