Betonstar’da direniş sürüyor

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren Betonstar fabrikasında 45 işçi Birleşik Metal İş Sendikası’na üye olduğu için işten atılmalarına karşı 25 gündür direniyor. 25 gündür yoğun baskıya maruz kalan emekçiler, tazminatsız işten atmalara karşı mücadele ediyor.

İşçilerin mali açıdan zora sürüklendiğini belirten Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Emekçiler mücadelelerini sürdürüyor. Krizin tavan yaptığı bir dönemde sendikalı olduğu için işten çıkarılan emekçiler için sendika can simidi görevinde. Patronlar bu yüzden, hukuksuzluklara karşı mücadele eden sendikaların fabrikalara girmesine çok sert bir şekilde karşı çıkıyor. Örgütlü emekçiler patronun işine gelmiyor, iktidarları tehdit altında hissediyorlar” dedi.

İşe iade ve yetki tespit davalarının sürdüğünü belirten Serdaroğlu, “Türkiye sendikalaşma ve toplu iş sözleşmeleri süreci açısından dünyanın en kötü 10 ülkesi arasında. İşsizliğin yaygın oluşu işçileri kötü koşullar altında çalışmaya mahkûm ediyor ve sendikalaşmaktan uzaklaştırıyor. Bu yüzden patronların, sendikalı işçilere karşı tutumu gittikçe kötüleşiyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Amasra’da katledilen 41 maden işçisi için pankart açan Betonstar emekçileri, “İşçi sınıfının başı sağ olsun” dedi.